iyi günler sistemim şu
Asus P5B-MX/WİFİ anakart
intel E4300 core 2 1,8ghz işlemci
2 Gb ddr2-667 mhz ram
powercolor HD 3650 1 GB 128 Bit ekran kartı
bu sistemde everest ten aldığım ısı değerleri
anakart 30'c
işlemci 32' 35'c arası
çekirdek 1 ve 2 34'c lerde seyrediyor bu sistemde ati catalyst control de
GPU sıcaklığı 40'C ... Şimdi bu değerler normal mi 2.cisi ekran kartı sıcaklığı kaç dereceye kadar çıkabilir .... teşekkürler..
ekran kartı sıcaklığı ne kadar olmalı
- 1
- 2
bu kadar çabuk cevaplama için çok teşekkürler
peki bu sistemde call of duty 4 oynana bilirmi. sistemi biraz o.c yaparak bu olur sanırım.
oyun oynadıktan sonra ne durumda peki?
oyun oynarken sıcaklığı 43'c 44'c arasında gidip geliyor
denediğim oyun need for speed carbon
nacker , 60 C de normal :)
fazlası zarar..
bir soru daha sorcam sistemim ilk mesaj da yazıyor zaten everet te
call of duty açıkken cpu1 35'c cpu2 ise 31' hiç değişmiyor anormallik mi var yoksa normal bir durum mu?
bir soru daha sorcam sistemim ilk mesaj da yazıyor zaten everet te
call of duty açıkken cpu1 35'c cpu2 ise 31' hiç değişmiyor anormallik mi var yoksa normal bir durum mu?
normal bir durum değil öle bir ısıya sahip olması için hiç işlemcinin işlem yapmıyor olması lazım o kadarı mümkün değil en az 40 dereceyi dayanması lazımdı öte yandan işlemcin nedir ve hangi call of dutyden bahsediyorsun (1-2-3-4-5-6)
oyunda kasma yoksa , normaldir..Kasma varsa anormaldir..kasma olduktan sonra da ısılarını kontrol edip , yazın bakalım ?
bence o ısı değerleri yanlış
benimde powercolor h3650 1 gb 128 bit ekrnan kartı var oc yaptım 54 dereceye kadar çıktı sıcaklık ortalaması en yuksek kaçtır acaba ?
http://gpuz.techpowerup.com/09/11/18/dqs.png
80-90 a kadar yolu var...
80-90 da konu açarsınız ''ne yapmalıyım'' diye işte o zaman da yaparız birşeyler :)
Son derece normal.
normal olur mu bilader.
benim enişteye bi pc topladım aynı işlemci var üzerinde sıfır herseyi.
ben sıcaklık konusunda ck hassas oldugum için onu n pcyde speedfan la ölçtüm.
işlemci 100 derece ve hiç değişmiyor.
ister boşta ister yükte.
hatta bıostada 100 erece sabit yani:
evereset vs hepsinde aynı.
pc ciler çözemedi sorunu ne macun ne baska bii.
dsarda -20 dereceden getirip açıyorum yine aynı.
işlemcinin fabrikasyon olarak ısı sensörü bozkmus.
tahminlerim dogru cıktı.
işlemci garantiye gidicek.
bu arakadastada sabit sıcaklık olayı var.
yüksek ihtimalle işlemci sensörü bozulmus o yüzden scaklık sabit gösteriliyo.
arkadaşlar konuyu açan kişi olarak ben diyorum ki everestte sıcaklıklar normal gözüküyor ancak
bir kaç gün önce modern warfare 2 oynamaya başladım ve gerçek bir osmanlı tokatı yer gibi yüzüme vurdu en düşük ayarlarda bile pc kasıyor oynarken ama modern warfare 1 de en yüksek ayarlarda bile kasmıyor ve cpu sıcaklık 32 34 derecelerde kalıyordu yeni cOD ise sıcaklığın 51-54 derece arasında gidip geldiğini gördüm ama yine gpu sıcaklığı ise cod mw:1 de nede cod mw:2 de fazla yükselmiyor 39-40 derecelerde soru ya oyunlarda yada everest yazılımında diyorum.
ha birde yan kasa kapağındaki fanı ters çevirdim dışarı değil içeri üflüyor o yüzden başta sıcaklık değerleri düşüktü.
kasanı neyle soğutuyorsun öle sıcaklık değerleri bir hayli düşük.
- 1
- 2