Şimdi herkes okusun güzel sorular sormuşsun ve gece olmasına rağmen cevaplayacağım...
Öncelikle o Override Overclock tır..ve sen de bu hızları artırarak overclock yapmış oldun...
Overclock var olan saat frekanslarını yani hızı zorlayarak daha da yüksek hızlarda çılışmaya mecbur etmektir.
Tabiki overclock'un ekran artlarında berbaerinde gitridiği bir kaç unsur vardır...
Ekran kartı overclock:
1-Isıyı
2-bazen oyunlarda artifact'i (görsel bozuklukları)
3-oyunlarda kitlenmesi
4-sistem satbilite sorunlarını
5- ve hatta bazen yanmaları bile getirir.
fakat sen burada OC işini Catalyst ile yaptığın için sorun olacağını zannetmiyorum...
65 derecyi bana soracak olursan eğer windows ta görüyorsan biraz falz...benim şu an x850xt pe kartım 50 derce windows ta...oyunlarda da maximum 80..
50=>80
65=X
80-50=30 ---->65+30=95 95 de ekran kartlarında sıcak sayılablir ama kormkamay gerek tyok...neden derseniz benim eski nvidia ekran kartım 138 derce sıcaklığa ulaşıyordu(fan bozukmuş farketemişim...)tabi o sıcaklıktada artifact başlıyordu..(manasını yukarıda yazdım.)
Yani bı ısı normal bence...tabi artifact ve donma olmadığı sürece...
Neden sen 797 görürken sistem 1500 diyor?
Çünkü ekran kartları da DDR3 bellek kullanır..Bu da Mhz'in dual olmasıdır yani Dual DDR..bu da şu demektir...gördüğün her MHz değerini 2 ile çarp...
Şimid hesaplayalım...
Senin gerçek ram hızın 1500 veya 1500/2=750 Mhz
Overclock yapınca bu hız 797 yani 797x2=1594
Anlamdığınız bir kısmı varsa sorunuz..Bu arada sistemin güzelmiş..ama anakartın yazmamışsın onu da bilelim :)