ekran kartı soğutma

Furkan-46
13-02-2011, 21:47   |  #1  
Furkan-46 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
745 mesaj

Kardeşler Ben HD6950 ekran kartı almaya karar verdim fakat HD6950 ekran kartlarıdna genelde markalar Üstü Kapalı soğutma sistemi kullanmışlar.
örn:
acaba bu sistemler ne kadar baaşrılı ne kadar serin oluyor.şahsen benim görüşüm bu sistemlerde sıcak hava içerde kalır.ayrıca o işlemciyi soğutmak için o fan yeterli midir diye düşünüyorum
Ben Şu şekilde kart alırım genelde

KAPALI SOĞUTMA SİSTEMİNİ BİLENLER ACABA YARDIM EDEBİLİRLER Mİ?GÖNÜL RAHATLIĞI İLE ALABİLİRİ MİYİM KAPALI SİSTEM KARTLARI?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Kapalı Hesap (203561)
14-02-2011, 00:10   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

vapor-x iyi bir soğutma sistemidir ve ben de salı günü 5770 vapor-x alacağım.

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
15-02-2011, 20:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Üstü kapalı(senin tabirinle) soğutmalara Referans Tasarımlı soğutma sistemi denir. Yani AMD bir kartı AMD'nin ilk çıkarttığı zamanki soğutucusunu kullanıp üstüne sadece amblem basılan soğutma sistemidir. Vapor-X, Sonic, İceq gibi özel soğutmalara göre daha az soğuturlar ve daha çok ses çıkartırlar. Bu yüzden bu tip soğutma sistemleri pek tavsiye edilmez.

1.) Havanın içeride kalması konusunda ise Sen kartın görünen yüzüne bakıyorsun kartın birde diğer tarafına baktığınızda soğutma bazı açıklıklar olduğunu görürsünüz ve bu açıklıklardan sıcak hava dışarı verilir.

2.) Bu açıkıklardan başka gördüğünüz gibi kartta çift slot soğutucu var. 2. slottaki açıklıklar ise karttaki sıcak havanın dışarı atılmasını sağlar.

Bkz;

1.)

2.) 

Son Düzenleme: Y.İ.Ğ.İ.D.O. ~ 15 Şubat 2011 20:38
Kapalı Hesap (167851)
15-02-2011, 20:47   |  #4  
Kapalı Hesap
390 mesaj

Evet.Yiğido ' nun dediği gibi o fan[lar] çift slot.Özellikleri biraz dikkatli okusaydın görürdün...
Grafik Hızlandırma Teknik Özellikleri:
Bellek : 1GB GDDR5
Chipset : HD 6850 / Bart PRO
Çekirdek Hızı : 820 MHz
Bellek Hızı : 4000MHz (Efektif)
Steam İşlemcisi: 960
Bellek Veriyolu : 256 bit
Vga Slot : PCI Express 16X
Üretim Teknolojisi : 0.4 Mikron
Soğutma : Fan, Çift Slot
Harici Güç Girişi : 2 adet 6 Pin

Güç tüketimi: Boşta 19W, tam yükte 135W
SAPPHIRE                                                                                                                        
                                                            HD6850 Toxic GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

Furkan-46
20-02-2011, 18:49   |  #5  
Furkan-46 avatarı
OP Yıllanmış Üye
745 mesaj
Alıntı: Y.İ.Ğ.İ.D.O.  
Üstü kapalı(senin tabirinle) soğutmalara Referans Tasarımlı soğutma sistemi denir. Yani AMD bir kartı AMD'nin ilk çıkarttığı zamanki soğutucusunu kullanıp üstüne sadece amblem basılan soğutma sistemidir. Vapor-X, Sonic, İceq gibi özel soğutmalara göre daha az soğuturlar ve daha çok ses çıkartırlar. Bu yüzden bu tip soğutma sistemleri pek tavsiye edilmez.

1.) Havanın içeride kalması konusunda ise Sen kartın görünen yüzüne bakıyorsun kartın birde diğer tarafına baktığınızda soğutma bazı açıklıklar olduğunu görürsünüz ve bu açıklıklardan sıcak hava dışarı verilir.

2.) Bu açıkıklardan başka gördüğünüz gibi kartta çift slot soğutucu var. 2. slottaki açıklıklar ise karttaki sıcak havanın dışarı atılmasını sağlar.

Bkz;

1.)

Teşekkürler Yiğido bende HD6950 almak isteyince her yerde referans tasarım kartlar vardı.Galiba özel soğutmalı çıkmasını beklemem gerekecek :)

2.)