arkadaşlar laptopumda geforce 9600m gt ekran kartı var internetten program güncellemesi yaptım nvidianın sitesinden ve 9600m gt ekran kartının vista 32 bit sürümü beta programıymış ve yüklendi güncelleme sonrasında bilgisayarım bir garip oldu mevcut yazılımın üstüne yüklendi malesef ve yükleme öncesi oyunlarda hızlı ve uçan bilgisayarım program güncellemeden sonra oyunlarda takılmaya ve performansı düşmeye başladı sistemi geri yükleme yaptım fakat düzelmedi unınstall programı kullandım kökünü silip baştan yükledim yine düzelmedi şuan oyun oynayamıyorum yeni yüklediğim oyunlarına açmıyor hata veriyor daha önce böle sorunlar yoktu ne olur yardım edin çılmazk üzereyim acill yardımlarınızı bekliyorum
ekran kartı sorunu acillllll
http://www.ccleaner.com/update/?v=2.09.600&l=1055
ccleaner ile kayıt defterini temizleyip eski sürücüyü kur, temizlik işlemini bir kaç kez tekrar et.
ahmet79http://www.ccleaner.com/update/?v=2.09.600&l=1055ccleaner v2.13 sürümü var bende onula kayıt defterini siliyorum fakat eski sürücü elimde yok beta olmayan ekran kartı sürücüsü varmıdır acaba link olarak verebilirmisiniz vista 32 bit için selamlarccleaner ile kayıt defterini temizleyip eski sürücüyü kur, temizlik işlemini bir kaç kez tekrar et.
laptop kullandığın için sanırım elinde sadece tek bir cd var. yani kurulum cd si ayrıca yok. keşke o kadar kurcalamayıp aygıt yöneticisinin altından ekran bağdağtırıcının olduğu yere gelip özellikler kısmından sürücüye geri dön kısmını kullansaydın. şimdi ne yapabilirsin doğrusu bilmiyorum. ama ekran kartının beta olmayan eski sürümlerinden birini kurarak deneyebilirsin. yada açılışta f8 e basarak vga modunu etkinleştir ardından sürücüyü kaldırıp internetten indirdiğin eski sürümlerden birini deneyebilirsin.
smoktrlaptop kullandığın için sanırım elinde sadece tek bir cd var. yani kurulum cd si ayrıca yok. keşke o kadar kurcalamayıp aygıt yöneticisinin altından ekran bağdağtırıcının olduğu yere gelip özellikler kısmından sürücüye geri dön kısmını kullansaydın. şimdi ne yapabilirsin doğrusu bilmiyorum. ama ekran kartının beta olmayan eski sürümlerinden birini kurarak deneyebilirsin. yada açılışta f8 e basarak vga modunu etkinleştir ardından sürücüyü kaldırıp internetten indirdiğin eski sürümlerden birini deneyebilirsin.nerden bileyim driverları güncellediğimde iyi olur performanslı olur dedim fakat daha beter ettim sanırım keşke almasaydım laptop ama aldık bir kere canım çok sıkkın şuan hayırlısı bakalım olmazsa servise götüreceğim format atıp fabrika ayarlarına geri döndersinler yapacak bişi yo sanırım
http://global.msi.com.tw/index.p ... no=135&prod_no=1513
loptap üreticisinin sitesinde vardır sürücü, misal bu msı için seninki hangi marka?
ahmet79http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=135&prod_no=1513acer 5930gloptap üreticisinin sitesinde vardır sürücü, misal bu msı için seninki hangi marka?
http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5930.html
burdan VGA-NV-vista 32 bit sürücüsünü seçip indir.
arkadaşım bahsettiğin sürücü nvidianın 11 şubatta yayınladığı 179.48 sürücüsü ise bu gün ben yükledim sorunsuzca çalıştı eski driver ı silmedim zaten. tekrar yüklemeyi dene indirdikten sonra sürücüye çift tıklaman yeterli eski sürücüyü kaldırmana gerek yok
aapociapoarkadaşım bahsettiğin sürücü nvidianın 11 şubatta yayınladığı 179.48 sürücüsü ise bu gün ben yükledim sorunsuzca çalıştı eski driver ı silmedim zaten. tekrar yüklemeyi dene indirdikten sonra sürücüye çift tıklaman yeterli eski sürücüyü kaldırmana gerekben yaptımda olmadı makine karıştı performansı düştü oyun oynayamadım şaştım kaldım sanırım satacam bu gidişle iyice nefret ettim bu makineden
f2005_gaben yaptımda olmadı makine karıştı performansı düştü oyun oynayamadım şaştım kaldım sanırım satacam bu gidişle iyice nefret ettim buya o zaman laptopvideo2go sitesindeki driver lardan yükle biraz karışıktır sorun olursa mesaj at yardımcı olurum
aapociapoya o zaman laptopvideo2go sitesindeki driver lardan yükle biraz karışıktır sorun olursa mesaj at yardımcıarkadaşım böle bir driver buldum senin dediğin sitedebu olur sanırım değilmi selamlarOperating System: Windows Vista 32bit
Driver Version: 185.20
Driver Date: 2008-12-26 (YYYY-MM-DD)
Driver Size: 78.11 MB
Driver Released by: NVIDIA
MS WHQL Certificate:
Setup Files Included:
International Files:
f2005_gaarkadaşım böle bir driver buldum senin dediğin sitedebu olur sanırım değilmi selamlararkadaşım bu driver senin kartını desteklemiyor dur ben bi bakıyımOperating System: Windows Vista 32bit
Driver Version: 185.20
Driver Date: 2008-12-26 (YYYY-MM-DD)
Driver Size: 78.11 MB
Driver Released by: NVIDIA
MS WHQL Certificate:
Setup Files Included:
International Files:
en yenisi 180.70 bunu kurabilirsin desteklemiyor dedimde sebebinide açıklayayım orada 9600M gt yazmalı yani 9600 gt sana uymaz o M harfi mobile anlamına geliyor yani dizüstü ekran kartı
driver ı indirdikten sonra orada inf dosyası göreceksin onuda indir sonra oyun kırar gibi onu driver klasörünün içine kopyala eğer burada aynı dosya var napiyim diye sorar ve kopyala ve değiştir seçeneği çıkarsa doğru yere kopyalıyorsun demektir sonra aygıt yöneticisinden driver güncellemeden driver ı bilgisayarımda ara yı seç ve gözatla driver ı göster gerisi kendiliğinden olur
aapociapoen yenisi 180.70 bunu kurabilirsin desteklemiyor dedimde sebebinide açıklayayım orada 9600M gt yazmalı yani 9600 gt sana uymaz o M harfi mobile anlamına geliyor yani dizüstü ekran kartıarkadaşım 9600gt var 9600m gt yok bu modeller arasında ve sitede başka indirilecek driverda da yok rica etsem sende bakabilirmisin bu sorunu bugun çözmek istiyorum şuan dediğim yazılım iniyor yanlış indirmeyeyim selamlar
driver ı indirdikten sonra orada inf dosyası göreceksin onuda indir sonra oyun kırar gibi onu driver klasörünün içine kopyala eğer burada aynı dosya var napiyim diye sorar ve kopyala ve değiştir seçeneği çıkarsa doğru yere kopyalıyorsun demektir sonra aygıt yöneticisinden driver güncellemeden driver ı bilgisayarımda ara yı seç ve gözatla driver ı göster gerisi kendiliğinden
f2005_gaarkadaşım 9600gt var 9600m gt yok bu modeller arasında ve sitede başka indirilecek driverda da yok rica etsem sende bakabilirmisin bu sorunu bugun çözmek istiyorum şuan dediğim yazılım iniyor yanlış indirmeyeyimya kusura bakma yeni girdim senin soru arada kaynamış ama yukarıda yazdım "M" eki olmayanlar masaüstü driverları sen m olanı arayacaksın ben hepsine baktım 9600m gt yi destekleyen en yeni driver 180.70
aapociapoya kusura bakma yeni girdim senin soru arada kaynamış ama yukarıda yazdım "M" eki olmayanlar masaüstü driverları sen m olanı arayacaksın ben hepsine baktım 9600m gt yi destekleyen en yeni driver 180.arkadaşım sorunu çözdüm teşekkür ederim servise götürdüm fabrika ayarlarına çevirdiler makinemi 40 lira sıkışmış içine onu çekip çıkarınca düzeldi :-))) çok sağol yardımların ve ilgin için