Ekran Kartı Sorunu - Biosta Kırmızı Noktalar

semik
19-12-2014, 16:47   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

İyi Günler Arkadaşlar Dün Akşama Doğru Oyun Oynarken Birden Oyun Donmaya Başladı Ve Sonucunda Ekranda Beyaz Beyaz Çizgiler Oluşmaya Başladın Ve Akabinde Windows Hata Verdi Ve Bilgisayar Yeniden Başladı

Ve Ne Yaptıysam Bu Beyaz Çizgilerden Kurtulamadım Belki Windows Arızalandı Deyip Bilgisayarı Formatladım

En Güncel Driverini Yüklediğimde Yine Aynı Sorun.

Tekrar Formatladım Şuan Driveri Yüklemeden Kullanabiliyorum Ekran Kartını..

Bununla Birlikte Bilgisayarın Bios'un da Kırmızı Kırmızı Şerit Halinde Kırmızı Noktalar Belirdi

Bios Güncellemesi Yapsamda Sonuç Aynı.

Kısaca Driveri Yüklemeden Bir Sorun Yok Ekran Alıyorum Video İzleyebiliyorum.. Ama Driveri Yükleyince Ekranca Beyaz Çizgiler Windowsu Açmama Engel Oluyor.. Normal Boot Ekranı Veya Anakart Markasının Yazdığı Yerde Herhangi Bir Renk Bozukluğu Yok.. Windowsu Kurarkende O Şekilde Bir Sorun Yok.

Bilgisayarımın Özellikleri Şöyle :

Ati Radeon HD 3800

6 GB Ram DDR2 ( 2 Adet 2 GB 2 Adet 1 GB Olmak Üzere )

İşlemci : intel core 2 Quad  2.6

işletim sistemi : Windows 8.1

mehmet_93
19-12-2014, 21:00   |  #2  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj

Doğru driveri yüklediğinizden emin olun.

Son Düzenleme: mehmet_93 ~ 19 Aralık 2014 21:02
emoz159
20-12-2014, 00:53   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj

Herşeyden önce garantisi varsa garantiye götür. Yoksa yada parçaların ayrı ayrı garantisi varsa ekran kartını çıkar fanını yada ne şekilde soğutuyorsa artık güzelce temizle tozlarını filan portunu temizle. Mehmet_93 ün dediği gibi driveri doğru yüklediğinden ve 32 bit 64 bit  driver yüklediğinden ( Windows içinde aynı) emin ol çünkü senin sistem 64 bitdir. Hala aynı ise son bir umut başka bir sistem kur. Windows 7, linux gibi ( daha ne kaldı gerçi kimse artık dos, unix filan kurmaz bu zamanda ) Daha da olmadı o zaman işin kötü ya anakartın portu ya da ekran kartın bozulmuş demektir. Tabi bu benim görüşüm daha farklı düşünenler olabilir. Ama Windows otomatik yüklediği driverların kullanırken donanıma hiçbir yüklenme yapmadığı için sorun olsa da belli olmuyor. Ferrarin olup da 30km üzerine çıkmamak gibi windows driverları. Ama ne zamanki kendi driverını yüklersin o zaman ak koyun kara koyun belli olur. Kara koyunun sebebi de ya driver yanlışdır ya da donanımdır. Eğer başka bir bilgisayarda deneme şansın varsa ekran kartını dene derim