Arkadaşlar merhaba !
Ekran kartım powercolor radeon hd5670 1GB 128 bit bir ekran kartım ve 6GB RAM var RAMden 2GB alıyor.. Bu ekran kartı paylaşımsız ama benim RAM'den alarak Paylaşımlı kullanıyor. Sorun nedir acaba yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ekran Kartı SORUNU
ekran kartım paylaşımsız ama paylaşımlı olarak kullanıyor
mrb arkadaşlar bişey soracam notebook alıcam ama ekran kartı intel kaç mb olduğu yazmıyor sadece paylaşımlı diye yazmış ben bunun kaç mb olduğunu nasıl anlarım
yaa bilen lütfen sorumu cevaplasın ekran kartımın paylaşımsız ama paylaşımlı çalışyor bu beni çok rahatsız ediyor.Birde bilgisasayarı ilk topladığımda Windows 7 starter 32 bit varken ekran kartım 1024 MB olarak gösteriyordu şimdi diyeceksiniz ki nerden biliyorsunuz (Görüntü ayarları-->
Gelişmiş ayarlardan gödülüyor sizinde bildiğiniz gibi) bilgisayara format atıp Windows 7 Ultimate 64 bit yükledim ondan sonra ne olduysa oldu. Görüntü ayarları-->
Gelişmiş ayarlardan RAM den 2GB alıyor ve ekran kartı 3GB felan oluyor sorumun çözümünü bilen var ise lütfen cevap versin lütfennnnnn!!!!
bende tam olarak bilmiyorum ama kötü bişey değil bende de aynısı daha iyi işte ekran kartının gb tı yükseliyor
Anladığım kadarı ile 1gb/2gb kapasiteli... Yani belli bir miktar ram'in yoksa ekran kartın kendi belleği olan 1 gb ram ile çalışıyor. Ama sistemde ki mevcut ram'in 4 gb ve üzerinde ise ; sistem raminin de 1 gb'ını kendisi için kullanıp 1+1=2 gb ram ekran kartının oluyor...
Sanırım bios ayarlarından falan değişir. Ama pekte kafana takma zararlı bir özellik değil ki...