arkadaşlar bu konuyu okdugunuz için teşekkür ediyorum... ben memleketteyken pc bozulmuş ekranda çizgiler falan olusmuş. peder pc yi bir bilgisayarcıya götürmüş ve sözde bilgisayarcıda yapmış. ben eve döndüğümde pc yi bi açtım 2 gb olan ram 1 gb olmuş. yani ddr2 olan ramlardan birini çalmış... babama dedim ama o internete girdiği için pc oyunardaki durumlardan haberi yoktu. çünkü pc oyunlarda çok kasmaya başladı. ben kendim o bilgisayarcıya gittim nerdeyse polislik olacaktık. adam resmen ''benim aldıgımı kanıtla ozaman'' diyordu... neyse ben 3 ay sonra pc yi baska bir bilgisayarcıya götürdüm 1 gbram istedim. içindekiyle uyuşmadılar bidaha boşuna 80 tl verip 2 gb lık 800 mhz ram aldım. ve bir hafta önce yine ekran kartında sorunlar olmaya başladı... çizgiler başladı. sonra çizgiler kayboldu ekran gelmiyordu. ama pc yi 15 dk kapalı tuttuktan sonra pc normale dönüyor herşey normalde işliyor... oyun açarsam 4 dk sonra kasıyor 10 dk sonra ekran kartı sorunları baslıyor. ben de artık dayanamadım pc yi açtım ve ekran kartının etrafındaki soğutucular bile yok! oha dedim hadi ramleri çaldım onları ne yapcan_? deli oldum. arkadaşlar acaba bu sorun soğutucuların olmamasndanmı kaynaklanıyor... pc acer aspire 5720g ekran karı nvidia gforce 8400 gs
soğutucuyu nerelerde bulabilirim. alemiyyum foloyya benziyor.. ekran kartının etarafına sarılı durumda fiyatı nedir_? lütfen yardım edin_? bu kartın fiyatı nedir. acaba kart öldümü. şuan normal çalısıyor... sorun oldugu zaman 15 dk kapalı tutuyorum düzeliyor... pc wizard adlı sıcaklık ölçer programda ise genelde 60-70 derece arası gösteriyor yardım edin!!!
ekran kartı sorunum var yardım lütfen !
burda acer 5720 g yi ekran kartı değişimi var lütfen yardım http://forum.shiftdelete.net/diz ... acer-5720g-%5D.html
arkadaşım öncelikle geçmiş olsun ekran kartının soğumamasından kaynaklanıyor o sorun, ayrıca pc yi fazla zorlama daha yakmamışsın ama yanmaya hazır yakarsın mağlum soğutucunda yokmuş
peki o soğutucu plağı erede bulabilirim. bilgisayarcılar satarrmı_? alemiyyum folyo sarsam işe yararmı_?
birde sistem özelliklerini yazarmısın ve power kaç watt ona göre önericemde bir şeyler ?
sistem xp sp3
ram 2gb şimdi ben pc yi açtıgımda herşeyin yeri oynamış savaş alanı gibiydi.
çift çeirdek intel cure 2 duo 2.00 ghz
arkadaşım şimdi ben pc yi açtıgımda herşeyin yeri oynamış savaş alanı gibiydi. ekran kartı üzerindeki demir bişeler var yukarda link verdim onların yerleri değiştirilmiş. ben onları düzelttiğimde sorun olustu çizgiler ortaya tekrar cıktı. bilgisayarccının yaptıgı şekle gietirdim düzeldi ama yine bozulabilecek! durumda. ben pcnin arka kapağı aık olarak pc yi açtım ekran kartından aynen şöyle şşşssşsşs bu harflerin çıkardıgı bir ses çıkarıyor... o sogutucu plak alemiyyum folyomu acaba değilse alemiyyum folyoda iş görürmü. veya o plaklar nerelerde bulunur_? teşekkürler...
power watt ne oluor pc wizar da volt la ilgili şu değerler var sanırım akım gücünden bahsediyorsun şuanda akım 12 volt ekran kartı ısısı 75 derece işlemciler 38-32 derece arası değişiyor değerler!
Kardeşim o kahverengi çubuklar varya dışarı doğru çıkan o çubuk merkezden dışa doğru ısınır ve ekran kartının ısıyı atarak soğumasını sağlar o alimünyüma benzeyen şeylerin ne olduğunu bende bilmiyorum açıkçası ama sana önerim eğer tanıdık bir bilgisayarcı yoksa tanınmış bir elektronik firmasına (teknosa gibi) götür ve tamirinin mümkün olup olmadığını sor eğer çok maliyetli olursa yeni bir laptop al soğutucu olmadn yakarsın mazallah :(
ekran kartı ısısı çok yüksek çünkü
eed interette baktıgımda en faza 95 olursa yanar diyorla şuan oyun bile açmıyorum ve pc yi yavaş modda çalıstırıyorum 70 derece gösteriyor hızlı modda oldugunda 75 oyun açtıgımda call of duty 8 vb. 87 dereceye kadar çıktı... o plaktan bulmak lazım. veya bu kart ne kadardır tahminen bilgin varmı_?
tahminim 70 80 lira civarındadır yenisi ,ama yeni kart alcaksan biraz daha iyisini tavsiye ederim yeni oyunları açabilmek için hızlı cevap verirsen sevinirim birazdan çıkıcamda :)
call of duty tarzı oyunları kaldırıyor düşük grafiklerde oynayabiliyorum. ben bi alemiyyum folyo ile resimdeki gibi sarcam. acaba alemiyyum folyo ısıya karsı duyarlımı. yada zarar verebilirmi. kaş yaarken göz cıkarmayayım. bide resimlerde varya sarı bir tel. onu 2 korumanın arasına sıkıştırmış. o nerede olmalı acaba_?
sakın haa alümünyum folyo ile ısıyı içine hapsedersin ki bu da kısa sürede yakar kartını :)
aynısı bizim arkdaşında başına geldi bence sahibinden.com da bulursun yenisini tak bir laptoun altına sogutucu al o da seni idare eder
laptopun altına sogutucu alsam ne kadar derece fark eder_?