Ekran kartı sürücüsü güncelledim ekran gitti

burakdzgr
26-10-2020, 01:43   |  #1  
burakdzgr avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2020

Evet arkadaşlar herkese selamlar.

Başlıktan da olayın saçmalığını anlayabilirsiniz. 3 gün önce cs.go dan çıkıp bildirimlere baktığımda ekran kartıma (amd hd7850 2gb 256bit) güncelleme geldiğini gördüm ve güncellemeyi başlattım. İşlem bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmak isteyince evet dedim, demez olaydım. 3 gündür bilgisayara erişimim yok.

Bilgisayar normal modda açılmıyor mutlaka ağ ile güvenli modda başlatmam gerekiyor. Bu işlemle masaüstüne gelip ddu ile ekran kartı driverini siliyorum tekrar başlattığımda normal modda pc açılıyor. Tekrar yüklüyorum yükleme henüz daha bitmeden ekran optimizasyonu esnasında ekran kararıyor ve ben bilgisayarı kapatmadığım sürece o siyah ekrana bakıyorum ve işlem başa sarıyor. (kapat güvenli modda aç driver sil yükle)

2 adet monitörüm var birisini aktif kullanıyorum 1920x1080p monitör. Güvenli modda çalıştırdığımda ekran 800x600 geliyor. Bir tık üst çözünürlüğe atıyım diyorum yine siyah ekranda kalıyor. Ekran siyah ve bilgisayar açıkken vga yı monitörden çıkarıp eski monitöre alıyorum görüntü veriyor. Tekrar ondan çıkarıp yeni monitöre takıyorum onda da görüntü veriyor.

Formata kadar gitti yol format attım normal modda driver kuruyordum hepsi bitmişken sıra ekran kartına geldi yine aynı adımda daha yüklenirken siyah ekran hatası aldım. Kafayı yemek üzereyim. Detaylı anlattım ki mevzuyu daha iyi anlayabilin diye. 

Yardımcı olabilecek gerçekten bir insan evladı varsa çok müteşekkir olurum.

Sistem Bilgilerim
excel_mustafa
26-10-2020, 01:56   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

yeni güncelleme ekran kartının vbios unu çökertmiş olmalı. ekran kartının tam marka modeliyle techpowerup tan stabil bir vbios bulup windows üzerinden techpowerup ın yardımcı programı ile yükle.