Arkadaşlar yeni bir sistem topluyorum. Ekran Kartı hariç tüm parçalar hemen hemen hazır..
İşlemci: Intel Core2 Duo e8500 (3.16 ghz, 1333 mhz) ............................ 229 $ + KDV
Anakart: Gıgabyte GA-EP35C-DS3R (IP35, GLAN, SATA, RAID, LGA775).... 131 $ + KDV
Bellek: 2 x 2 gb (1066 mhz) .................................................. .................. 120 $ + KDV
HDD: Seagate 320 gb (7200 rpm) .................................................. ........... 53 $ + KDV
Kasa ve PSU'yu ekran kartına göre alacağım. Malum çoğu ekran kartı eski kasalara sığmıyor ve extra psu istiyor.
Şimdi Asıl konumuza gelecek olursak;
Sizce ATI mi nVidia mı? Intel tabanlı sistemimim olması hangisinin performansını yükseğe çeker?
Şimdiye kadar hep nVidia olarak düşündüm ve bu şekilde araştırdım. Dolayısıyla sorularımda nVidia üzerinden olacak..
1. Ne Fark Var ?
Arkadaşlar mavi bilgisayar'dfan bakarsanız şu ürünlere:
kısacası bu ürünler arasında ne fark var ki?
2. 9800 serisi oyun için yeterli mi?
sistemimi tamamıyle oyun için yaptığımı göz önünde bulundurursanız; 9800 serisi alırmıydınız? örneğin gta IV ü kaliteli bir şekilde oynayabilirmiyim?
3. HD4850 - 9800 Serisi ?
Bu kıyaslama genelde yapılıyor.. ama cevabı bir türlü alamadım. fiyatını bir kenara bırakırsanız (yani fiyatına göre bu iyi demeyim) hangisi daha iyi performans gösteriyor? hangisini seçmeliyim.?