ekran kartı tavsiyesi

efemko
25-01-2011, 17:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

ana kart: gigabayt ma78gm 
işlemci: amd 7750+
ram: 2 gb kingston
powersupply: 350w (hiper HPU-3S350)

arkadaslar bu sisteme uygun 200 tl civarında bi ekran kartı önerebilirmisnz markasıyla birlikte olursa daha iyi olur. bu arada daha önceden nvdia kullandıgım icin memnun da oldugum ıcın öncelligim nvdia.

Son Düzenleme: efemko ~ 25 Ocak 2011 19:38
jabotage
25-01-2011, 18:04   |  #2  
jabotage avatarı
Yıllanmış Üye
104 mesaj

Kardeş para miktarını biraz daha fazlalaştırırsan sana bi önerim var.
 GIGABYTE HD6850 OC WindForce 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 820/4200

205 $ ( 324,93 TL)

SüRmenaJ KaOSs
25-01-2011, 18:07   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,907 mesaj

[url=../kisisel/204750/]jabotage[/url] @
adamda 400w psu var ?
kesin geçen sene aldı o sistemi.

psu değiştirmelisin aslında değiştirmessen HD 5670 al derim..

coldfire53
25-01-2011, 18:32   |  #4  
coldfire53 avatarı
Yıllanmış Üye
169 mesaj

psunu değiştirmezsen ati için 5670 veya nvidia gts250

efemko
25-01-2011, 19:00   |  #5  
OP Taze Üye
9 mesaj

arkadaslar yorumlar icin tesekkurler sistemi gecen sene kurdum ekran kartını snra almak üzere:D powersupplyı degistirmeyi dusunmuyorum cunku butcem izin vermiyo ancak bi snraki sene onu değistiririm diye umuyorum:D sistem oyun icin kurulcak ama en iyiside olmak zorunda değil markalarla ilgilide biraz acıklama yaparsanız sevinirm bi de nedenlerini yazarsanız iyi olur

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
25-01-2011, 19:27   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

FSP 450 Watt Güç Kaynağı [75 TL]
http://www.pcdepo.com/asp/produc ... UPPLY-450W-12CM-FAN

Palit GTS 250 Green [180 TL]
http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=24452

Toplam: 255 TL

Güç kaynağınızın markasını öğrenmeniz çok iyi olacak. Eğer hala öğrenmemekte ısrar ederseniz bu ikiliyi alın. Şu an HD 5670 alsanız bile kartın güç tüketim durumu çok düşük olsa bile güç kaynağınız dandik ise mutlaka bir arıza çıkacaktır.

efemko
25-01-2011, 19:37   |  #7  
OP Taze Üye
9 mesaj

zor oldu biraz ama öğrendim hiper marka HPU-3S350 modeli bu arada 350w mış malesef:(

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
25-01-2011, 20:35   |  #8  
Yıllanmış Üye
3,152 mesaj
Alıntı: efemko  
zor oldu biraz ama öğrendim hiper marka HPU-3S350 modeli bu arada 350w mış malesef:(
Güç kaynağınızın hem markası kötü hemde gücü düşük. Benim yazdığım ikiliyi alın.

efemko
26-01-2011, 02:46   |  #9  
OP Taze Üye
9 mesaj

yardımın icin tesekkur ederim ama bi sorum olacak yazdığın ekran kartından tam performans almam icin ne kadarlık bi powersupply almam gerekir
acaba su anda ekran kartını alsam 5-6 ay sonrada powersupply fiyatları dusuncede 550 600w lık bı powersupply alsam daha mantıklı olmazmı dedıgın powerı alırsam gelecekte onu değiştirmeyi dusunmem

Son Düzenleme: efemko ~ 26 Ocak 2011 02:47
Y.İ.Ğ.İ.D.O.
26-01-2011, 09:00   |  #10  
Yıllanmış Üye
3,152 mesaj
yardımın icin tesekkur ederim ama bi sorum olacak yazdığın ekran kartından tam performans almam icin ne kadarlık bi powersupply almam gerekir
acaba su anda ekran kartını alsam 5-6 ay sonrada powersupply fiyatları dusuncede 550 600w lık bı powersupply alsam daha mantıklı olmazmı dedıgın powerı alırsam gelecekte onu değiştirmeyi
Yazdığım ikiliden 1.si zaten Power Supply :) ve GTS 250 için yeterli. Elindeki güç kaynağı 350 Watt ama 200 Watt civarı güç verir oda zaten sisteme yetmez. GTS 250 zaten yük altında 150 Watt çeken bir kart. Hem 5-6 ay sonra güç kaynaklarının fiyatlarının düşeceğini nerden biliyorsun?

Ya şimdi bu ikiliyi al yada paranı az daha biriktir 5-6 ay sonra başka parçalar al.

efemko
26-01-2011, 13:55   |  #11  
OP Taze Üye
9 mesaj

öncellikle benim bu konuda fazla bişey bilmediğimi söylemeleyim bildiklerimde yüzeysel şeyler mesela enerji tüketimi ile bit değeri arasında doğrudan bir ilgi olduğu.128 bitlik hd5670 ekran kartı icin mevcut powersupply ımın yetmeyebileceğini soylediğin icin 450w acaba 256 bitlik ekran kartına yetermi diye bi soru işareti oluştu. bende soyle dusundum alayım ekran kartını takayım sisteme sonuc olarak powersupplyın patlıcak hali yok ne kadar enerji veriyosa ekran kartıda o kadar performans verecek daha sonrada 550w bi powersupply alırım dedim. tabi burda powersupply ımın gercek 350w oldugunu varsaymıstım cunku alırken sistemi kuran adama özellikle bunu soylemiştim ama sanırım kazıklanmısım:D
 fiyatların dusmesi konusuna gelince bu sadece bi tahmin ekran kartlarına baktığımda 256 bitin ustunde ekran kartları uretildiğini goruyorum bu da cok daha guclu powersupply alınmasını zorunlu kılar. insanlar guclu powersupply ları aldıkca onun altındaki modellerin modası gecer ve fiyatı duser:D

efemko
26-01-2011, 16:07   |  #12  
OP Taze Üye
9 mesaj

powersupply ımı değistirmeden bunu alsam mantıklı olmazmı??

http://www.eksenbilgisayar.com/? ... t__Ekran_Karti.html

Mertcan0725
26-01-2011, 16:22   |  #13  
Mertcan0725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,706 mesaj

o karta minimum 400 watt lazım linkte de yazıyor zaten

powerı değiştirmek istemiyorsanız GT240 kullanın

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
26-01-2011, 20:12   |  #14  
Yıllanmış Üye
3,152 mesaj
1- Bende soyle dusundum alayım ekran kartını takayım sisteme sonuc olarak powersupplyın patlıcak hali yok ne kadar enerji veriyosa ekran kartıda o kadar performans verecek
2- fiyatların dusmesi konusuna gelince bu sadece bi tahmin ekran kartlarına baktığımda 256 bitin ustunde ekran kartları uretildiğini goruyorum bu da cok daha guclu powersupply alınmasını zorunlu kılar. insanlar guclu powersupply ları aldıkca onun altındaki modellerin modası gecer ve fiyatı duser:D
3- powersupply ımı değistirmeden bunu alsam mantıklı olmazmı??
http://www.eksenbilgisayar.com/? ... t__Ekran_Karti.html
1- O düşündüğün gibi değil işte. Ekran kartı her zaman istediği kadar güç çeker. Fakat istediği gücü güç kaynağından alamayınca güç kaynağının ömrünü yavaş yavaş yer. Bunu sen anlamazsın. Birkaç ay sonra kasandan köfte kokusu gelmeye başlar, fazla umurasamazsın ve birkaç gün sonra güç kaynağının yanmış olduğunu görürsün. Tabii sadece güç kaynağı değil büyük ihtimal birkaç parça daha yanmıştır. Yanmış derken peynir gibi erimiş kasanın içine akmış şeklinde değil sadece güç kaynağının çalışamayacağı şekle gelmesi anlamında yazdım.

2- Güzel bir Tahmin. Ancak yanlış bir tahmin :) 256 Bit üstü kartlar bu ay veya bu sene çıkmadı.
Bundan 5 sene öncede 256 Bit üstü kartlar vardı. Hatta bu kartlar arasında çift grafik işlemcisine sahip olanlarda vardı. Mesela Geforce 7950GX2(512 Bit) veya henüz 2 senelik GTX 295(896 Bit) gibi. Özellikle GTX 295 yük altında 290 Watt güç çeken bir karttı ve o zamandan bu zamana kadar güç kaynakları hiç de ucuzlamadı :)
Yani her güç kaynağı ayrı kartlara hitap eder. Güçlü olan satılır, orta halli olan satılmaz fiyatı düşer diye birşey yok. Sonuçta herkes 256 Bit üstü kart alamıyor. Otomatik olarak güçlü bir güç kaynağıda alamıyor :)

3- Güç kaynağı değiştirmeden o kartı alma. He alırsın fakat 1, 1.5 ay içinde yeni güç kaynağı alman lazım yoksa Madde 1 deki olay başına gelir :) Bana kalırsa hiç o kartı alma. Güç kaynağı değiştirmeden
HD 5570 GDDR5 kartını al. Max. Yükte 42 Watt çeken bir kart. Güç kaynağında yeter. Al onu kullan.

Sapphire HD 5570 GDDR5 [120 TL]
http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=34203

efemko
26-01-2011, 21:58   |  #15  
OP Taze Üye
9 mesaj

Y.İ.Ğ.İ.D.O. arkadaşım verdiğin bilgiler icin gercekten tesekkür ederim bu konuda baya bi bilgin olduğu ortada gelelım benım asıl sorunuma bu konuda da yardım edebileceğine inanıyorum:D

aslında ekran kartına 500 hatta 700-800 lira bile verebilirim ama ne kadar veririm!! teknoloji konusunda tatminkar bi insanım yukarıda ki bilgisayarı bir bucuk sene evvel 450 liraya topladım (monitor kasa ıvır zıvırı zaten bende vardı) ve bu sure zarfında on bord ekran kartıyla idare ettim ( dedim tatminkarım:D)

kasayı topladığımda palit 9600gt ddr3 ekran kartı almaya karar vermiştim ama masallah piyasa cok hızlı değişiyo:D kartın fiyatı o zaman 200 lira civarı olduğu icin bende 200 liralık kart alayım dedim. zaten diğer parcalar 450 liraykan ekran kartına daha fazla vermek cok da mantıklı gelmiyor

ayrıca anakartın işlemcinin sınırları belli su anda iyi bi ekran kartı alsam bile daha sonra işlemcim geri kalıcak yeni işlemci alıcam anakartla uymuycak yeni anakart almak gerekicek yani ekran kartı haric butun parcaları değistirecem hatta bi sure sonra ekran kartını bile değistirmem gerekicek

yani aslında sunu istiyorum sistemimi değistirmeye karar verdiğimde ekran kartımı da değistireyim. yuksek bi ekran kartı alırsam bunu gelecekte değistirmek istemem aslında istediğim sey verdiğim paradan  optimum faydayı almak

sen benim yerimde olsaydın(tatminkar olduğumu unutma:D) nasıl bi ekran kartı alırdın 255 lira gts250+psu ya mı verirdin yoksa 120 lira hd5570 mi yoksa farklı bi ekran kartı mı alırdın

bi de oyun performansları konusunda biraz yardım edersen sevinirim (uzun oldu biraz kusura bakma artık:D)

Son Düzenleme: efemko ~ 26 Ocak 2011 22:02
Y.İ.Ğ.İ.D.O.
27-01-2011, 11:14   |  #16  
Yıllanmış Üye
3,152 mesaj
1- Y.İ.Ğ.İ.D.O. arkadaşım verdiğin bilgiler icin gercekten tesekkür ederim bu konuda baya bi bilgin olduğu ortada gelelım benım asıl sorunuma bu konuda da yardım edebileceğine inanıyorum:D

2- aslında ekran kartına 500 hatta 700-800 lira bile verebilirim ama ne kadar veririm!! teknoloji konusunda tatminkar bi insanım yukarıda ki bilgisayarı bir bucuk sene evvel 450 liraya topladım (monitor kasa ıvır zıvırı zaten bende vardı) ve bu sure zarfında on bord ekran kartıyla idare ettim ( dedim tatminkarım:D)

3- kasayı topladığımda palit 9600gt ddr3 ekran kartı almaya karar vermiştim ama masallah piyasa cok hızlı değişiyo:D kartın fiyatı o zaman 200 lira civarı olduğu icin bende 200 liralık kart alayım dedim. zaten diğer parcalar 450 liraykan ekran kartına daha fazla vermek cok da mantıklı gelmiyor

4- ayrıca anakartın işlemcinin sınırları belli su anda iyi bi ekran kartı alsam bile daha sonra işlemcim geri kalıcak yeni işlemci alıcam anakartla uymuycak yeni anakart almak gerekicek yani ekran kartı haric butun parcaları değistirecem hatta bi sure sonra ekran kartını bile değistirmem gerekicek

5- yani aslında sunu istiyorum sistemimi değistirmeye karar verdiğimde ekran kartımı da değistireyim. yuksek bi ekran kartı alırsam bunu gelecekte değistirmek istemem aslında istediğim sey verdiğim paradan  optimum faydayı almak

6- sen benim yerimde olsaydın(tatminkar olduğumu unutma:D) nasıl bi ekran kartı alırdın 255 lira gts250+psu ya mı verirdin yoksa 120 lira hd5570 mi yoksa farklı bi ekran kartı mı alırdın

7- bi de oyun performansları konusunda biraz yardım edersen sevinirim (uzun oldu biraz kusura bakma artık:D)

Başlıyoruz.

1- EyvALLAH önemli değil. İnşALLAH yardımcı olmaya çalışacağım. 

2- Ne demek istediğinizi gayet iyi anladım. Ekran kartına çok para verebilirim fakat bu sisteme değecek birşey olsun istiyorsunuz.

3- Doğru söylüyorsunuz. 450 liralık sisteme 200 liralık ekran kartının fazla geldiğini düşünüyorsunuz. Fakat gerçek anlamda oyun oynamak istiyorsanız bu parayı gözden çıkarmalısınız. Yok ben orta ayarlarda oyunumu oynayayım o bana kafi derseniz tabii ekran kartı için bu para fazla.

4- Bir parça değiştirmek bazen tüm sistemi etkileyebiliyor. Tıpkı sizin söylediğinizi gibi her parça aynı güçte olmuyor. Birini değiştirsen öteki uymuyor onu değiştirsen şu uymuyor vs...

5- Aynen 2. maddedeki gibi bu şimdilik bu sisteme yetecek birşey olsun. Yeni sistem aldığımda komple baştan bir sistem toplayayım diyorsunuz.

6- Damardan girdin şimdi. Kısaca şunu söyleyeyim ben senin yerinde olsam HD 5570 GDDR5'i alırdım. Fakat bu kartta HD 5670 ayarında Yalnız Güç bakımından biraz daha düşük ve güç tüketimi daha az.

7- Oyun performansı bakımından HD 5570 GDDR5 birçok oyunu medium ayarlarda oynatabilecek bir kart. Tabii bu oyundan oyuna değişir.