palit 9800 gt ekran kartı aldım foxconn p4m 90070mb anakart var ama ekrandan görüntü alamıyorum power
350 w
300 w'lı bir pc de kart canavar gibi
anakartım pcı-exp 16x destekliyo ama benim pc'de ne olabilir??
ekran kartı uuyumluk sorunu
sırasıyla bakın;
- ekran kartınızı anakartınızın PCI slotuna tam oturmuş mu ? ( arkadaşınızda denerken tam oturmuş olabiilir ama sizde gözünüzden kaçmış olabilir. )
- ekran kartınızın 6 pinlik güç girişine enerji kablosunu taktınız mı ?
- hani dalgınlık olabilir, vga kablosunu ekran kartı çıkışı yerine anakart çıkışına takmış olabilimisiniz ?
- anakartınızın PCI slotu arızalı olabilir ( sizin ekran kartıyla arkadşınızda denediğinizin tam tersini, yani arkadaşınızın ekran kartını sizin bilgisayara takarak bunu deneyebilirsiniz. )
- Güç kaynağınız arızalı olabilir . 6 pinlik güç kablosu enerji sağlamıyor olabilir.
Bunları bir deneyin, olmaz ise tekrar yazın, başka çözüm yolları arayalım.
Ayrıca; görüntü alamıyorum demişsiniz ama, bilgisayarınızın güç düğmesine bastığınızda çalışıyor mu ?
-evet tam oturduğundan eminim
-6 pinklik güç kablosu ve girişi yok
-direk kartın girişine taktık
-pcı slotu arızalı olsa eski kartım çalışmaz
-güç kaynağımın arızalı olduğunu sanmıyorum bunu nasıl anlayabilirim
Ekran kartınızın tam modelini yazarmısınız
P4M9007mb 8r52h bu anakartım
bu ekran kartım http://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=1194
Evet ekran kartınız green modeli ve ek güç girişi gerekli değil. Aklıma şu an başka birşey gelmiyor, gelirse yazarım.
kart normalde çalışıyor kardeşim
acaba şu anakart 16x ama pci-e 2.0 destekli değilmiki
bu arada kart p4m 9007 8r52h'miş yanlış bakmışım
Birde şunu deneyin, biostan onboard vga yı enable ise disable yapın.
onboard ekran kartı sebep olsaydı eski karttanda görüntü alamazdım diye düşünüyorum
kart aldığım yerde baktılar anakart uyumlu değilmiş
Anakartınızın modeli olarak bunu P4M9007mb 8r52h belirtmiştiniz. Anakartınızın özelliklerine buradan bakabilirsiniz. http://www.commentcamarche.net/g ... nn-p4m9007-mo-8rs2h
Buradan görüldüğü üzere anakartınız PCI Ex16 slotuna sahip görünüyor. Siz AGP ekran kartı mı aldınız ?
onboard kartı iptal edincede olmadı
kart agp versyon değil o anakart 16x ancak pci-e 2.0 desteklemediğini farkettim
bende 2.0 destekli bir anakart aldım
ilginiz için teşekkürler sorun giderildi...