s.a arkadaşlar.ekran kartı almak istiyorum fakat bir türlü karar veremedim...gigabyte gtx 460 1gb yada zotac gtx 460 1gb amp! almayı düşünüyorum.ikiside iyi performanslı kartlar aralarında gidip geliyorum.sizce bu kartlardan birini alsam 'gigabyte gtx 460 ön planda' sistemimde iyi performans gösterir mi?işlemci yetersizliği,ya da anakart uyum sorunu yaşar mıyım?1920 x 1080 çözünürlükte oyun performansım nasıl olur sizce?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
SİSTEMİM ;
işlemci : intel pentium E 5200 dual core 2.50 ghz ( %20 oc li 3.00 ghz)
anakart : asus p5kpl-am se
ram : 2 x 2 gb kingston 1066mhz oc
ekran kartı : atı hd 3450 512mb
monitör : samsung syncmaster b2230n 21.5'' lcd
(pwsupply 600-700 watt arası birşey alacağım)
işletim sistemi win7 ultimate 64bit
ekran kartı uygumluluğu
500tl ye kadar bunlardan daha iyi ekran kartı önerisi olan varsa yazabilir
Zotac ın GTX460 AMP versiyonunu al derim.Anakartta bir uyumsuzluk yaşamssın fakat o işlemciye darboğaz gelir.Yoksa tam performans alamazsın..Eğer bütçeyi biraz daha attırısan ekonomik olarak şöyle yap GIGABYTE nin GTX 460 nı al yanında Inel Q8300 alırsan iyi olur.Eğer işlemciyi değiştirmessen boşuna almış olursun.
işlemci sorun olur diyorsun ama işlemcim windows testinden 6.5 puan alıyor,arkadaşımın samsung laptop unda core i5 520m 2.40ghz(turboboost 2.80) işlemci var 6.7 puan alıyor.yani i5 teknolojisinde 4 çekirdek bi işlemciyle arasında pek bi fark yok gibi yanlışmıyım? açıkcası ztn işlemcimi deiştircek maddiyatımda yok şu an,ama ileride deiştirebilirim.
İleride değiştirirsiniz siz yine alın derim. Ama arkadaşın dedigi gibi dar boğaz söz konusu olacaktur. Çok ciddi bir sorun değil. İleridede işlemciyi değiştirirseniz çok iyi olur. İlave olarak 600 watt kaliteli bir PSu lazım. Zotac GTX460 AMP modelini alabilirsiniz. Ayrıca Bende Q 8300 işlemci var Win 7 puanı 7,3 veriyor :)
saolun yorumlarınız için çok yardımcı oldunuz fırat 92,gamerman.o zaman uygun bi zamanda zotac gtx 460 amp yi alayım,cpu muda yaza doğru deiştiririm.anakartım keşke am3 destekli olsaydı kafamda phenom ıı x6 modelleri vardı...kısmet artık