Arkadaşlar Leadtek marka PX-98000GT 512 MB DDR3 model yeni bir ekran kartı aldım.Yaklaşık 2-3 haftadır kullanıyorum.Ekran kartının üzerinde 2 pinli bir çıkış var.Ama kutunun içinden herhangi bir kablo çıkmadı.SPIDF gibi birşeyler duydum internette.Fkat ne olduğunu anlayamadım.Eğer buraya takılabilecek bir kablo varsa bu ne işe yarar.Gerek var mıdır?Performansı etkiler mi?Aşağıdaki fotoğrafta fan kablosunun çıkışının sol tarafında iki pinli çıkış gözüküyor.
Ekran kartı üzerindeki 2 pinli çıkış...
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Ekran kartının HDMI ses çıkışı. Takmamanız performansı etkilemez.
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj
Teşekkürler.Kartta iki adet dvi çıkışı var.HDMI yok.Birşey farketmez sanıyorum.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
246 mesaj
bende pek emin deilim ama fan guc girişinin hemen yanında oldugu icin fikrimi soyluyorum bence o 2 pin li fanlar icin ek olarak konulmuş fanlarda zamanla arıza oldugundan dolayı bole bişey yapılmış olabilr.. piyasadaki ekran kartı fanlarının cogu 2 pinli sanırsam bundna dolayı yapılmış..... hatalıysam duzeltin lutfen :D
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
352 mesaj
bende pek emin deilim ama fan guc girişinin hemen yanında oldugu icin fikrimi soyluyorum bence o 2 pin li fanlar icin ek olarak konulmuş fanlarda zamanla arıza oldugundan dolayı bole bişey yapılmış olabilr.. piyasadaki ekran kartı fanlarının cogu 2 pinli sanırsam bundna dolayı yapılmış..... hatalıysam duzeltin lutfen :
zaten orda 4 pinli bi fan girişi var daha adamlar nie 2 pinli koysun ki :D yok yok bendede Asus GTX 260 var bendede aynı giriş var ben sordum sesle ilgili bir şeymiş o :)
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj
Fan ile alakası yok:)
Hdmı üzerinden çıkış aldığınızda ses ve görüntüyü aynı anda aktarmak için oradan ses kartınıza bağlantı yaparsınız Hdmı üzerinden sesi de aktarabilmek için
DVI'dan ses aktarılmadığı için herhangi bir şey yapmana gerek yok.