Ekran kartı ve diğer sorunlar

HPQ-User
14-11-2010, 12:00   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

kami sormuş:
Oyun oynarken kimi zaman "Görüntü sürücüsü bir süre yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtulmayı başardı" şeklinde hata alıyordum ve bilgisayarı yeniden başlatana kadar oyun oynamak, video izlemek bile zor oluyordu. Bunun birkaç ay önce yaptığım overclock ile ilgisi olabileceğini öğrendim ve işlemi geri almaya çalıştım. (RivaTuner yapmıştım) Programda önce değerleri normale çektim ve yeniden başlatmadan overclock'u iptal ettim. Buraya kadar herşey normal göründü.
Yeniden başlattığımda ise windows logolu kısımdan sonra her seferinde farklı renk ve şekillerde çizgili-noktalı ekranlar geldi. Güvenli modda çeşitli şeyler denedim görüntü sürücüsü olmadan açmayı başardım ancak antivirüs ve herhangi bir müdahalede bulunmadığım ses sürücüsü, codec pack gibi yazılımlar da silinmişti ya da çalışmıyordu. Bilgisayar normal haline -ancak ekran kartı sürücüsü yok, kart çalışmıyordu- ekran kartının yazılımı yükledikten sonra en baştaki gibi renkli çizgiler geliyor windows logosundan sonra.
Bilgisayarın orijinal CDsindeki, daha önce yüklediğim ve bugün tekrar yüklediğim ekran kartı sürücülerinin hepsi aynı hataya sebep oluyordu.
Cevaplarınızı bekliyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler :)

not: overclock'u sadece ekran kartına yapmıştım. ayrıca hata sırasında ve öncesinde readyboost kullanıyordum.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
BenQ joybook R56 - 15.4" -notebook-
Intel Core2Duo 2.0 GHz T7300
160GB HDD
2+1 GB Ram
nVidia GeForce 8400M G

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2.12) Gecko/20101026 Firefox/3.6.12