Ekran Kartı ve Psu Tavsiyesi

LostDream1333
07-10-2013, 13:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Merhabalar arkadaşlar daha önce de bir konu açmıştım fakat yanlış yere açmış olabilirim o nedenle tekrar buraya açıyorum,  Bilgisayarım berbat durumda hiç bir oyunu oynatamıyor neredeyse, battlefield3 ü en düşük ayarlarda bile oynatmaktan aciz.. Bu nedenle donanım takviyesi gerekiyor gerçi anakartım da berbat bir kart ama en azından desteklediği max bileşenleri takıp biraz daha kullanılabilir hale getirmek istiyorum bilgisayarımı. Anakart modelim ecs g31t-m7  .. bu karta uygun güzel denilebilecek oyun oynatabilecek bir ekran kartı arıyorum ve gerekirse tavsiye edilen ekran kartına uygun bir de psu... Elimde Olan Güç kaynağı beş para etmez 300 w 80+ özelliği olmayan sıradan bir psu.

Bilgisayarımın Özellikleri : İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate (64-bit)-İşlemci: IntelPentium Dual Core @2.60 Ghz @2.60 - Anakart: Ecs g31t-m7- Sistem Belleği: 3072 MB - Ekran Kartı: nVidiaGeForce 9300 - Ses Kartı: vıa high definition - Psu 300w markasız çin malı dandik birşey  - NOT : Bütçe 300-350 tl

Son Düzenleme: LostDream1333 ~ 07 Ekim 2013 13:58
ilginc1i
08-10-2013, 00:45   |  #2  
Taze Üye
18 mesaj

öncelikle w8 yükle Performans %20 artar daha sonra disk birleştirme yap yeni format atmış olsan bile yap! Buda %30 kadar etkiler. Ve asla DirectX 9 ve üstü sürümünü yükleme. Ozaman kasma sorunun olmaz. Ekran kartıda boşuna alma masrafa değmez Ati ve Nvidia kullanmış biri olarak asla ve asla ATI ekran kartı alma Nvidia nın ölüsü yeter. Yoksa hayatının pişmanlığı olur.

LostDream1333
08-10-2013, 12:01   |  #3  
OP Taze Üye
7 mesaj

cevap için teşekkürler, ben de zaten nVidia ekran kartı düşünüyorum ati (yani amd) aynen dediğin gibi pek başarılı bir kart değil sadece raklam.. 3 tane disk birleştrme programım var her birisyle disk birleştirme işlemni yapmaktayım günde 1-2 kez

ilginc1i
09-10-2013, 22:19   |  #4  
Taze Üye
18 mesaj

disk birleştirmeyi programla yapma başarı oranı az olur direk windows ile yapmanda fayda var. W7 zaten pc ni yavaşlatmaya yetecek birşey burada Nvidia ekran kartın sanırım Turbo olmalı ki 9300 serisi bence yeterli Belki işlemcinin termal macunu sıkıntısı vardır bundan dolayıda performans kaybı yşaya bilirsin. Bu arada Ram DDR 2 sanırım ki zaten üstünü takma anakartın desteklemez sorun yaşarsın. Bence ekran kartına para vermek yerine anakarta versen daha iyi olur :)

DiamondMines
09-10-2013, 22:30   |  #5  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj
Alıntı: LostDream1333  
Merhabalar arkadaşlar daha önce de bir konu açmıştım fakat yanlış yere açmış olabilirim o nedenle tekrar buraya açıyorum,  Bilgisayarım berbat durumda hiç bir oyunu oynatamıyor neredeyse, battlefield3 ü en düşük ayarlarda bile oynatmaktan aciz.. Bu nedenle donanım takviyesi gerekiyor gerçi anakartım da berbat bir kart ama en azından desteklediği max bileşenleri takıp biraz daha kullanılabilir hale getirmek istiyorum bilgisayarımı. Anakart modelim ecs g31t-m7  .. bu karta uygun güzel denilebilecek oyun oynatabilecek bir ekran kartı arıyorum ve gerekirse tavsiye edilen ekran kartına uygun bir de psu... Elimde Olan Güç kaynağı beş para etmez 300 w 80+ özelliği olmayan sıradan bir psu.

Bilgisayarımın Özellikleri : İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate (64-bit)-İşlemci: IntelPentium Dual Core @2.60 Ghz @2.60 - Anakart: Ecs g31t-m7- Sistem Belleği: 3072 MB - Ekran Kartı: nVidiaGeForce 9300 - Ses Kartı: vıa high definition - Psu 300w markasız çin malı dandik birşey  - NOT : Bütçe 300-350

Ekran kartı olarak bunlar olabilir: 

SAPPHIRE HD7770 Edition GDDR5 1GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı 235 TL

ZOTAC GTX650 Synergy GDDR5 1GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı 247 TL

PSU olarak bunlar:

XIGMATEK NRP-VC SERİSİ 500W GÜÇ KAYNAĞI 100 TL

XILENCE XP500 500W 120MM FAN PSU REDWİNG SERİSİ R3 105 TL

LostDream1333
10-10-2013, 22:21   |  #6  
OP Taze Üye
7 mesaj
Alıntı: ilginc1i  
disk birleştirmeyi programla yapma başarı oranı az olur direk windows ile yapmanda fayda var. W7 zaten pc ni yavaşlatmaya yetecek birşey burada Nvidia ekran kartın sanırım Turbo olmalı ki 9300 serisi bence yeterli Belki işlemcinin termal macunu sıkıntısı vardır bundan dolayıda performans kaybı yşaya bilirsin. Bu arada Ram DDR 2 sanırım ki zaten üstünü takma anakartın desteklemez sorun yaşarsın. Bence ekran kartına para vermek yerine anakarta versen daha iyi olur :)
 cevap için teşekkürler, ben hep programlarla yapıyorum o disk birleştirme işlemini ama windowsun birleştiricisiyle de bir deneyeyim belki faydası olur. Ram konusuna gelince evet malesef ddr2 destekli bir anakarta sahibim ve max 4 gb ram kapesiteli rami de 4 gb ye çıkartıp ekran kartını da aldğım zaman biraz daha performansta artış olacağını düşünüyorum açıkcası. Anakartı değiştirme işine şimdilik bulaşmak istemiyorum çünkü anakartı değiştirmek demek her şeyi değiştirmek demek bu nedenle onu daha ilerde düşünüyorum şimdilik mevcut anakartımdan en iyi şekilde verim almayı istiyorum :) son olarak ekran kartım için turbo özelliği var demişsin, turbo derken neyi kastettiğini tam olarak anlayamadım    bir de benim işlemci yaklaşık 4-5 senedir kullanılıyor ve ben hiç termal macun sürmedim termal macunu yenilememek işlemci performansına ne ölçüde etki eder. ?

Son Düzenleme: LostDream1333 ~ 10 Ekim 2013 22:27
LostDream1333
10-10-2013, 22:24   |  #7  
OP Taze Üye
7 mesaj
Alıntı: DiamondMines  
 Önerilerin için teşekkürler :) sanırım Nvidia da karar kıldım onu alacağım 247 tl olan, inşallah battlefiled ve crysis ve snipper ghost warrior tarzında oyunları takılmadan oynayabilirim :) güç kaynağı olarak ta 2. sıradakini düşünüyorum daha kaliteli gibi görünüyor :)

Son Düzenleme: LostDream1333 ~ 10 Ekim 2013 22:32
ilginc1i
18-10-2013, 23:02   |  #8  
Taze Üye
18 mesaj

Termal macun yenilemek işlemcinin ısı değerini düzenler normalde macun eskidiği için 60 lara aran sıcaklık macun yenilenince 30 lara kadar iniyor ısınma değerine göre işlemci performas kaybı yaşatır kendini soğutmak için tam verimlilik alamazsın.