Ekran Kartı Yandı mı? (Gökkuşağı Renkler)

HKewell99
11-12-2010, 11:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba Arkadaşlar;
Benim sorunum şudur.1 ay önce Fifa 2011 oynarken bilgisayar bir anda kasılmaya başladı.Kasadan gelen sesler baya bi yükselince bende panikleyip bilgisayarı kapattım.Kapattıktan sonra biraz bekleyip bilgisayarı tekrar açtığımda ekranda gökkuşağı renkleri gibi renkler ortaya çıktı.Bu renkler çözünürlüğü arttırdıkça dahada artıyordu.Birkaç kez kapatıp yeniden başlattım bilgisayarı ama sorunum devam etti.Ekrandaki renk sorunu sürüyordu.Ekran kartının yandığını düşündüm.Ve bilgisayarı,bilgisayardan anlayan bir kişiye götürdüm.Yeni bir sistem kurdu.Windows 7 Ultimate'yi Home Basic' a çevirdi.Yani Windows 7 Home Basic yükledi.Aldım bilgisayarı eve geldim sorun düzeldi.Eskisi gibi oldu yani.Bilgisayar düzeldikten 2 gün sonra yine Fifa 2011 oynarken aynı hatayı verdi.Aynı sorunla tekrar karşılaştım.Ekranda yine o saçma renkler belirdi.

Dxdiag'dan baktığımda şöyle bir görüntü ortaya çıkıyordu;Not:Resim ekran kartı takılıyken çekilmiştir.

[URL=http://img202.imageshack.us/i/fasfay.png/][/URL]

Ekran kartını mı görmüyor bilgisayar acaba?

Kasayı açtım ekran kartını söküp beklettikten sonra tekrar taktım.Bilgisayarı açtığımda sorun düzelmedi.Bir gün kasayı tekrar açıp ekran kartını inceledim kasa içini temizledim;belki sorun burdadır diye.Ekran kartını tekrar taktığımda görüntü gelmemeye başladı.Yani bilgisayarı açtığımda siyah ekran beliriyor.Ancak görüntüyü Anakart(Onboard) dan alınca bu sorun yok oluyordu.

Neticeye gelirsek;
-Ekran kartı yansaydı, aynı sorunda ilk seferde Win 7 Home Basic yüklediğimde neden düzeldi?
-Bu sorun oyundan kaynaklı mı?
-Eğer oyundan kaynaklıysa yeni bir ekran kartı alırsam oyun o ekran kartındada aynı sorun oluşturur mu?

Teşekkürler...