ddr5 mi çıkmış aaa ne zaman

Dostum biliyoruz o kadarını ama ben hiç ddr4 ekran kartı görmedim diyorum yani olay başka :)
ddr4 amd-ati'nin icadı :)))
Şaka bir tarafa amd-ati ; 38xx ve 36xx serisi bazı modellerinde ddr4 kullandı. Ancak ddr4 ölü doğan bir teknoloji idi... F/P olarak hiçte iç açıcı değildi ve fazla uzun ömürlü olmadı...
Konuya dönersek... 3600 çokta performanslı bir kart değil... bit - ram değerleri bazı arkadaşları yanıltıyor anladığım kadarı ile (joker65)... Neden derseniz eski teknoloji artık :)
Ve bildiğim kadarı ile 4xxx serisi ati-amd için devrim niteliğinde bir seridir. 4xxx serisi ile gpu üzerinde bazı donanımsal hızlandırmalar kullanılmaya başlandı (örneğin hd filimler için video hızlandırmalar v.s.)
Neyse sonuç itibari ile 3xxx serisi ve daha altında ki seriler zaten günümüz oyunları için pek yeterli değil. Üstelik bu seriler HD Bluray v.s. filimler içinde pek iyi değiller , ancak günlük kullanım ve donanıma fazla yüklenmeyen oyunları götürürler...
O chip dediğin şeyi fotodan pek anlamadım , ama sorunun gpu'daki termal macun ve termal pad'lerle alakalı gibi duruyor... Teknik bilgin varsa ekran kartının fanını sök ve altında ki gpu'yu , fanı , heatstinki bir güzel temizle... Gpu ve heatstink üzerinde kalan eski termal macunu biraz tiner ile temizleyebilirsin... Ben yıllardır öyle yapıyorum... Biraz pamuğu tinere değdirip temizliyorum , arkasından kuru pamukla siliyorum...
Temizlik işinden sonra gpu üzerine tekrar termal macun sürüp fanı topla... (you tube da bile onlarca video var termal macun sürülüşü ile alakalı... Hem cpu hem gpu için... )
Ama gerçek kurtuluşun biraz paraya kıymak ;) 60-70 TL ye güzel temiz bir 46xx serisi kart bulabilirsen , direk al tak... Daha yeni bir teknoloji olduğu için ısınma daha az , performans daha çoktur ayrıca güç tüketimi de nispeten daha düşüktür...
Örneğin bende HD4670 var , sırf test etmek için imzada ki sistem ile ; NFS The Run oynadım... Medium ayarlarda oldukca akıcı oynanıyor... (high , ultra-high denemedim)
(bu arada artistgenç'e selam ; 4670'i ondan almıştım...)
Hatta şu konuda resimler de mevcut...