Ekran kartım yandı mı ?

CrocodilS
18-12-2013, 02:35   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

Herkese merhaba. 2 gün önce laptopumda oyun oynarken mavi ekran hatası verdi tekrar açtım tekrar oyuna girdim 2 dakika sonra bilgisayar tak diye kapandı. Tekrar açmaya çalıştım fakat açılmadı elektriği görmüyo gibi hiçbir tepki vermiyodu. Pilden açmaya çalıştım açılmadı, sadece şarja takıp pili çıkarıp denedim yine açılmadı. Garantisi olmadığı için götürdüm tamirciye hallolmuş aldım geldim açıldı bi sıkıntısı yok herşey tamam taa ki oyuna girene kadar.

Oyuna girdim normalde gayet güzel oynadığım oyun bu sefer kasıyor. Bi dahili intel ekran kartı birde harici Nvidia Geforce Gt540m ekran kartı var bilgisayarda. Heralde intel ekran kartıyla açıldı sandım nvidiaya alacaktım ki nvidia denetim masası açılmadı hata verdi. Aygıt yöneticisine baktım ekran kartı yok sadece intel gözüküyor. Hemen nvidianın sürücüsünü indirip kurmayı denedim gerekli donanım bulunamadı gibi bi hata verdi. Görev yöneticisinden baktığımda nvidiaya ait bazı şeylerin çalıştığını da gördüm ama bilmiyorum. Aklıma yandığını getirmek istemiyorum ama aklıma başka bişey de gelmiyor.

Format attıktan sonra hallolmazsa kasasını açıp gerekli kontrollerimi yapacağım fakat bunları yapmadan önce sizin önereceğiniz bişey var mı ? Başına böyle bi olay gelen var mı ? Ekran kartım yanmış mıdır yoksa başka bi sorun olabilir mi ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: CrocodilS ~ 18 Aralık 2013 02:39
Lbrn6
26-12-2013, 14:00   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2013

Ekran kartından sorun gelse kırmızı ekran uyarı veriyor diye biliyorum mavi ekran ram le ilgili bir sorun olabilir.Benim de başıma gelmişti eski pc imde format atarak düzeltmiştim.