SAPPHIRE ATI HD 3650 256MB GDDR3 (DirectX 10.1) PCI-E x16 ekran kartım bu. Son sürücüsünü yükledim atitools ve benzeri araçları yükledim ama çok ufak bir hızlandırma yapmaya kalktığımda mavi ekran çıkıyor. Neden olabilir?
Sistemim;
AMD 64 Bit 3200 işlemci
1 GB Kingston RAM 667 MHZ
250 SATA2
Foxconn/Winfast K8M890M2MA Series AM2 anakart
Ekran Kartıma Overclock Olmuyor (mu?)
PSU yetmiyor gibi gorunuyor.Markası ne ve kac watt PSU?
250 wallt ama gerçek 250 w. Pegasus marka. Galiba dediğin gibi yetmiyor ama. Sence en az kaç lazım ve hangi marka olabilir?
Tagan,bluestrom,thermaltake... www.editorunsecimi.com burdan butcene uygun olan 400W gercek PSU alirsan isini fazlasiyla halleder....
E zalman'ı unutmamak gerek :)
Ati tools un da en güncen sürümünü yükle we daha sonra ati tool un otomatik overclock seçeneğini kullan we o max değerleri yani stabil olarak çalışacağı değerleri sana çıkartır.
GaMeRrAti tools un da en güncen sürümünü yükle we daha sonra ati tool un otomatik overclock seçeneğini kullan we o max değerleri yani stabil olarak çalışacağı değerleri sana çıkartır.Yalniz meseleyi anlamadin heralde cunku arkadas overclock istiyor.Ekran karti zaten stabil calisiyormus
mor_enginareee... burda GaMeRr dediginde bir tuhaflık yok o secenekleri secince zaten program yine o.c yapıyor ama her atrırmada 3 boyut testine sokup stabilzeyi kontrol edip sana en uygun degerleri veriyor.GaMeRrAti tools un da en güncen sürümünü yükle we daha sonra ati tool un otomatik overclock seçeneğini kullan we o max değerleri yani stabil olarak çalışacağı değerleri sana çıkartır.Yalniz meseleyi anlamadin heralde cunku arkadas overclock istiyor.Ekran karti zaten stabil calisiyormus
tamam da her turlu secenegi denemis okumuyorsunuz heralde ATI tools'u da yuklemis...Problem yazılımda degil donanımda....
mor_enginartamam da her turlu secenegi denemis okumuyorsunuz heralde ATI tools'u da yuklemis...Problem yazılımda degil donanımda....Sen bence ya dediklerimi tam anlamadın yada dilin sürçtü oto oc yap dedim ati tools la.Arkadaş ise kendi el ile denemiş.Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 08 Mayıs 2008 19:47
GaMeRrmor_enginartamam da her turlu secenegi denemis okumuyorsunuz heralde ATI tools'u da yuklemis...Problem yazılımda degil donanımda....Sen bence ya dediklerimi tam anlamadın yada dilin sürçtü oto oc yap dedim ati tools la.Arkadaş ise kendi el ile denemiş.
Kesinlikle arkadaş elle o.c yaptı belki 100 mhz belki 150 mhz artıs yaptı buda psu'dan dolayı mavi ekrana neden oldu.
GaMeRr burda oto o.c yap demiş oto o.c her 5 10 mhz lik artsıtan sonra testler yapar kart stabilizesini ölçer ve kartın calısacabilecegi max o.c li degerleri sana verir.
Anlamak istedigimiz olay bu...Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 08 Mayıs 2008 19:49
Sağolun anladım da psu da yetmiyor. Yenisi lazım mecbur. yoksa zararverebilirim makinama. ATI Tools iyide türkçesini yapsalar. Yani ufak çeviriler iyi olurdu. Anlayan varsa yapar belki..
Reborn91PSU PSU PSU PSU :)Tamam anladım :)
x1550 var bende oc potansieli çook düşük acayip az artıo