Ekran Kartımla Basım Belada :D

nostravian
26-03-2011, 10:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Arkadaslar Benım Bılgısayarım O Kadar Sorunlu Bır Bılgısayarkı :D
Gunde 5-6 Tane Sorun Cıkarıyor Cogunu Yaptım Ama Gerı Son Sorun Kaldı.
Benım Vazgecılmez Bır Oyunum Var 'Metın2' Onu Oynamaktan Cok Hoslanıyorum Ama Benım Pc Hoslanmıyor :D Gecenlerde Fark Ettım Oyuna Gırıyorum Ne Guzel Hos Ama En Fazla 1 Dakıka Rahatca Oynayabılıyorum
Hemen yeteneklerın bulundugu alt ksımda yatay kesık kesık cızgıler cıkıyor.Bırı Gıdıyor Bırı Gelıyor
Ancak Bunun Ekran Kartı Ayarlarıyla Ilgısı Oldugunu Dusunuyorum.Cunku Dıger Hıcbır Oyunda Bunu Yapmyıor
Spıderman-3 fln Oynuyorum Onlarda Bu Sorunla Karsılasmıyorum.Dosyada Vırusmu Var Dıe Kontrol Ettım
Dosyayı Flash Dıske Atıp Baska Bır Bılgısayara Yukledım Hıc Bır Sourn Yok !
Bılgısayarımı Envaı Cesıt Vurus Programlarıyla Taradım Tek Bır Vırus Bıle Yok :D
Lutfen Yardımcı Olurmusunuz Monıtordede Sorun Oldugunu Dusunmuyorum Sorunsuz .

İşlemci --- Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80 Ghz (2 CPUs)
Bellek----- 1024 Mb Ram (Verıtech Olması Lazım)
DırectX ----9.0c
Ekran Kartı ;
-ATI Radeon X1550
1024 Mb

Yardımcı Olun Lutfen 
NOT (Metın2 cok az grafık ram ısteyen bır oyundur...)

nostravian
26-03-2011, 15:18   |  #2  
OP Taze Üye
7 mesaj

Hadi Uzmansınız Ya Bıde Buna Cozum Bulun Bakalım Alıntıcı Ezıkler .

Feyk
26-03-2011, 21:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

Sanki maaşlı çalışanız,beyninizi biraz olsun kullanın yahu.

Kapalı Hesap (203105)
27-03-2011, 08:42   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj
Alıntı: nostravian  
Hadi Uzmansınız Ya Bıde Buna Cozum Bulun Bakalım Alıntıcı Ezıkler .
kardeşim biz arkadaşında dediği gibi bu sitenin maaş lı çalışanı değiliz senle uğraşmak zorunda değiliz sen önce bi üslübunu değiştir terbiyesizleşme sizin gibileri yüzünden bu siteden soğuyanlar var

M.G.G
27-03-2011, 08:43   |  #5  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Bilgisayar mühendisiysen bu işler senin için 5 dklık iş...
Bizleri niye uğraştırıyorsun ki ?!
Tekniker isen teknikerim de ;)
Sorununa gelince hile kullandıysan Appdata klasöründeki Metin 2 dosyası sil(Herhalde dosyanın gizli ve korunan bir dosya olduğunu biliyorsun)
Monitoründe piksel yeniği oluşmuştur gayet normal bir durum.Çözümünü ben söylemeyim sen bul(Örnek veriyim piksel yeniğini tamir eden programlar var.)
CPUya overclock yapmak gibi bir terim aklında dolandımı(Dolanmadıysa bile yap 3.1, 3.2ye çıkar ;))
Termal macunu da yenile kimbilir kaç senelik pc ?!
Ekran kartının yanlış bildiğin özelliklerinden biriyle Bize tekniker veya  bilgisayar mühendisi olmadığını kanıtladın seni tebrik ederim :)
O kart ramden yardım alarak 1024 mbya çıkar.Normalde 512 yada 256 mbdır.Ve mehmet2 miydi metin2 mi istediği en düşük sistem gereksiminde en fazla 10-15 fps alabileceğinin farkında mısın ;)
Ekran kartının driverini güncelle.Belki bir işine yarar sayını bozma sayımızı bozarız...
 Feyk adama  lafı güzel yapıştırmışın adam bidaha argo edememiş :)

nostravian
28-03-2011, 05:22   |  #6  
OP Taze Üye
7 mesaj

tekniker fln deilm ilerde olmayı planlıyorum o yuzden yazdım 30 yasındada deılım 13 yasındayım yasıma gore bılgısayarlarda ıyı  bı tecrbem war benım yasımda bılgısayarlarla bu kadar bı bılgeys mı neydı bı o ılgılenır :D

M.G.G
28-03-2011, 20:54   |  #7  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj

O zaman overclock yapmaya kalkışma bilgisiz kişilerin voltu kaçırıp cpuyu yakma ihtimali var ;)
1."(Windowsun yüklü olduğu dizin):\Users\(kullanıcı adı)\AppData\Local\Metin2" klasörüne git(Başlat\Çalıştır yoluyla ;)).İçindeki dosyaları sil ;)(hile kullanmıyorsun ama yinde yap)
2.En kolay yöntemi şoklamadır tabii önce bozuk pikseli bulmamız gerekir.Sonra Şoklama için bu dosyayı indir.Aç.Bozuk pikselin olduğu yere sürükle 5 dk beklet ;)
3.Bulduğun yere fan takma hiçbir işe yaramaz Güçlü cpu fanı alman yeterli.Daha önce overclock yapmadıysan bilen bir büyüğüne yaptır.Voltu fazla kaçırabilirsin.Termal macunu yenilemen 10 dereceye kadar(Yüksek Performansta 7 dereceye kadar ultra yüksek performansta 10 derece yarar sağlar) Isı kay
bı sağlar ;)Overclock için bu süper bi + açıktır.Overclock düzgün yapılmazsa anakartın ömrünü yer ;)
4.Directx'i ve ekran kartının driverini güncellemeyi dene.
5.GTX 590 çıkalı daha bir hafta olmadı ne kadar çabuk ekran kartı değiştiriyorsun :D.Ve en kötü ekran kartını alıyorsun :D
6.Anladığın soruların hepsini anlattım.Daha iyi anlatılamaz şimdi senin mesajını iletiyorum(Ve bu arada bende 13 yaşımdayım Yaza nerdeyse C++ öğrenecem)
"
Hocam Sız Hep Bu Dıldemı Anlatırsınız Eger Hep Boyle Anlatıyorsanız Kımseye Fazla Bır Katkınız Olmuyor Sade Kafa Karıstırıyorsunuz...
Pixel Yeniği Demissin İyi Güzel Ama Hıcbı Yerde Anlatılmıyo Yaw :D
Ekran Kartımı Yenı Aldım Bı Sorun Beklemıyorum Monıtoru De Degıstırelı En Fazla 2 Ay Oldu Ve Pek Oyun Oynayan Bırı Deılım Sadece Metın2 - Spıderman 3(onuda sıldım) - Travian Baska Bısey Deıl
Bılgısayarımın Kasası Oldukça Buyuk Ve Icı Bos Gıbı Bısey :D O Yuzden Bayagı Bır Sogutma Duzenegıne Sahıbım Bunun Bılısayarın Power Supply Inı Zorladıgını Ve Ekran Kartının Felan Yeterlı Enerjı bulamadıgı Gıbı Bır Dusunceye Kapılabılırsın.Ancak Benım Power Supply Yeterınce Iyı Yemedım Icmedım Para Bırıktırdımde Aldım :D (GIGABYTE GE-MK20A-D1 ODIN PRO 1200W P.S.) Bu Olması Lazım 1200 W 
Yazdıgın Cevapta Termal Macunundan Bahsetmısın Termal Macunu Bıldıgım Kadarıyla Isıyı Iyı ILetır Falan
Bu Sogutma Problemı Yasayanlar Icın (Yanlıssam Duzelt Fazla Bılmıyorum Bu Konuları)Benım Bılgısayarımda
Isı Problemı Dıe Bısı Olmaz Cunku Icınde 7 Tane Fan Var Buldugum Her Yere Koydum ;)
Sogutmaya Onem Verıyorum Cunku Daha Once (ASUS GTX 590) Kullanıyordum Bu 375 watt Kullandıgı Icın Asırı Derecede Isınıyordu Bu Yuzden Aldım O Fanları Herneyse Konuya Gelelım
Bana Overlock Yapmamı Onermısın Overlock un kotu Sonucları Olabılıyor Bu Yuzden Bu Konuya Karsıyım Ve Anakartın Omrunu Kısaltıyor Sana Tavsıyem Yapma Bence Ve Sonuc Olarak Yazdıgın Yazıda Tek Mantıklı Bırsey Bulabıldım Oda Sacma Geldıya Metın2 de Appdata mı ne Ole Bısey var dedın hıle kullanınca kendını sılıyor yazmıssın Ben Hıle Kullanmıyorumkı :D Bu Cızgıler Sadece Metın2 De Oluyor Baska Oyunlarda Deıl Yanı Kısacası Bos Konusmussun ... "

nostravian
29-03-2011, 04:09   |  #8  
OP Taze Üye
7 mesaj

Denıcem Sagolasın .

Oziiwq
29-03-2011, 04:29   |  #9  
Taze Üye
7 mesaj

Ahhahhaa Adam Sallamıs Tutarsa Dıye Dusunuyor :D
1-M.G.G Arkadasım Benım Bıldıgım O Pıksel Duzeltme Olayı Hanı Allta Sıyah (Bende sıyah sızde mavı kırmızı olabılır) baslatın oldugu arac cubugu varya o pıksel duzeltmeyı oraya sokmak teknık olarak ımkansız (benım bıldıgım kadarıyla) o acılan pencereyı asagıya ındıremessın ındırırsınde arac cubunun arkasında kalır o sebeple bu pıksel yenıgı olayı bana sacma geldı.Ayrıca Arkadas Yetenekler Bolumunden Bahsetmıs Benım Bıldıgım Onlıne Oyunlarda Senın Tabırınle mahmut2 de Yeteneklerın Bulundugu Kısım Genelde En Alttadır Ona Baska Bır Cozum Aramak Gerekıyor...
2-Arkadas Bılgısayarım Yeterınce Soguk Demıs Sen Hala Macunda Israr Edıyorsun Cok Istıyorsan Sen Surebılırsın Arkadas Surmekten Yana Değil Galıba :D 
3-Genellıkle Hıcbı Yerde Hıle Kullandıgı Icın Oyunda Cızgıler Belırmesı Dıye Bırsey Soylenmez O Bıcım Sacma 
4- Nostravian Arkadasımızın Bı Hatalı Dusuncesıde Surda  Ekran Kartımı Alalı Cok Olmadı Demıs :D
Ben Ekran Kartımı 4 Gun Icınde Yakmıstım Hıc Unutmam :D Boyle Dusunmemek Gerekıyor Ama Ekran Kartında Sorun Var Dıyemem Cunku Dıger Oyunlarda Bırsey Olmuyor Demıs Demekkı Metın2 De Sorun Var 
Tekrar Tekrar Yuklemenı Tavsıye Etmem Cunku Bır Ise Yaramaz .
Sende Buyuk Ihtımalle ATI Catalyst Control Center Vardır Bunun Ayarlarınıda Sen Hava Yapmak Icın Degıstırmısındır (Aynısını Bende Yapmıstım) Ordan Ayarları Dusurmenı Onerırım .....
5-Hala Cozum Bulamassan Benı Faceden Ekle Sana Ozel Bır Vıdyo Yaparım Oradan Bakarak Cozersın :D

M.G.G
29-03-2011, 16:23   |  #10  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj

Dinime küfreden müslüman olsa...
Bug diye bir tabir duymadın mı arkadaşım sen hiç :)(Oyundaki bugların kaynağı ya ekran kartı driveridir veya harddiskteki(Hdd dendiğini bizde biliyoruz ;)) hash gecikmeleridir.Hash kaybı(gecikmesi) olan dosyayı silmek en mantıklı seçimdir.Çünkü appData o tür dosyaları salt okunur yapar(Eksik anlatımımı yakaladım o dosyaları komut satırından "del" komuutuyla sileceksin ;)).Oyunu yüklemediğim için registry bozukluğu ve tamiri öneremiyecem ;))
Directxi güncellemesini istememin nedeni belki directxin o bug otomatik kapatan runtimeı vardır.
Ekran sorununa gelince ikinci yöntem de ekrandaki bozulan pikseli tamir etmenin diğer yoluda bozuk pikeli bulmak.Ekranı kapatmak ve ucuna bez dolanmış kalemle 10 dk boyunca kalemi yavaşça bastırıp çekmektir(Tehlikeli olduğu için bu yöntemi söylemedim.Bozuk piksel böyle de tamir edilebilir.Ama bozuk piksel ölü piksele çevirilse kondansatörleri değiştirmek gerekli tamirci de 10 liralık işe 100 lira alır :))