Ekran kartında arıza var galiba lütfen yardım

underfined
21-07-2012, 12:47   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Arkadaşlar benim mavi ekranlarla başım belada.Ne yapsam karşıma çıkıyorlar daha okuyamadan bilgisayara res çekiliyor.6 ay önce de aynı şey olmuştu format atmayı denedim ama format atarken de karşıma geldi bir kaç deneme yapınca düzeldi.Şimdi ise gene format atmaya çalıştım gene format atarken hata verdi en sonunda attım ama hala mavi ekran geliyor.

Bir abimize gösterdim oda format atmaya çalıştı olmadı zar zor attık ama gene hata verdi.Ekran kartın arızalı dedi.Bende bir bilgisayarcıya götürdüm o ya ram den ya ekran kartındandır dedi.Rami götürdüm bişeyler sürdü.Bilgisayara geri taktım aynı şey.Ekran kartını götürecektim ki ne göreyim ekran kartı yaklaşık 70 derece elim yandı zar zor çıkarıp götürdüm.Sorun bundan dedi onunda üstüne bişiler sürdü temizledi yolladı.Taktım ama gene aynı şey.Bilgisayara ekran kartının programlarını yüklerken de sorun çıkarıyor zaten.Şimdi sizce ben ne yapmalıyım bana bir yardım edin arkadaşlar ekran kartımmı bozuk.Eğer bozuksa yenisini alacağım.

pckolik42
21-07-2012, 16:40   |  #2  
Taze Üye
11 mesaj

Karta Bi fan al kalitelisinden termometreli :D:D:D:D (şaka)  10,15 liraya bi fan al çok güçlü olsun sorunun çözülür eğer çözülmesse yenisini al

anarxia
21-07-2012, 23:04   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 41
662 mesaj

mavi ekran çıktığı zaman oradaki hata kodu nu okumalısın, o hata kodu olmadan sorunu bulmak için her donanımı tek tek deneyebileceğin bir düzeneğe ihtiyacın var, yani uğraştırır, ne yap et o hata kodunu görmeye çalış.

underfined
22-07-2012, 12:33   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj

arkadaşlar şu an sorunum düzeldi gibi bakacağız.Benim bilgisayarda 2+1 gb lik ram vardı 1 gb yi çıkardık bide ekran kartını çıkardık üstüne bide bilgisayara sp 3 ve diğer güncelleştirmeleri yükledik oldu şimdi rami geri takıcam bide rami çıkarıp ekran kartını çıkarıcam bakalım sorun hangisindeymiş verdiğiniz cevaplar için teşekkürler

underfined
23-07-2012, 16:54   |  #5  
OP Taze Üye
5 mesaj

arkadaşlar sorunun nedeni ram miş.Bende (1+2)3 gb ram var.1 gb lik ram bozuk sanırsam.Rami tek takınca da 2 gb likle birlikte takınca da mavi ekran hatası veriyor.Ama 2 gb lik tek başına takılıyken sorun olmuyor.

Mavi ekranı hallettik ama hala bi sorun var.Benim ekra nkartım çok ısınıyor modeli atı radeon hd 4350.Kart şu an 93 derecede bu kadar ısınması çok kötü daha bilgisayaarı açalı 2 saat oldu hemen 93 dereceye geldi bu ekran kartını soğutmak için ne yapabilirim.Yada ekran kartının bu derece ısınması normalmi.Normalse bile soğutmak istiyroum lütfen yardımcı olun.

Son Düzenleme: underfined ~ 23 Temmuz 2012 16:55