Arkadaşlar hiçbir oyun açık değilken ekran kartı 82 derece... Sizce bu normal mi??? bir de oyun açıkken düşünemiyorum...
ayrıca oyunlarda kasılma oluyor...Most Wanted da bile kasılıyor pc(INTEL E8400 - ATI Radeon HD 4850 - 2 gb DDR2 Ram... acaba kasılmasının nedeni sıcaklık mı??? şimdiden teşekkürler..
Ekran kartında fazla ısınma
Soğutucudan önce Hiç PSU nizin yeterli olup olmadığını baksanız daha iyi edersiniz gibime geliyor...
Donanımlarınıza yetersiz elektrik gelmesi durumunda aşırı ısı artışı olması gayet normaldir. Özellikle ekran kartlarında ek olarak mevsimden dolayı gelen sıcaklıklarda etken olabilir.
Belirttiğiniz sistemde en az Gerçek 500 WATT PSU olması gerekir...
pc de 600W psu var yani elektrikle ilgili bi sorun yok...GaMerR arkadaşın söylediklerini yapıyorum bakalım sorun devam edecek mi
Elektrik konusunda ısrarlıyım...
sen 500W diyosun bn 600W war diyorum daha ısrar ediyosun....
:) elektriksel sorun olabilir demek istiyorum.. Gerekli power kablolarınıda eksik takmış olabilirsiniz. imkanınız var ise soğutucuya masraf yapmadan önce iyi bir power suply ile denemenizi tavsiye ederim.. yada ekran kartınızı farklı bir pc de denemenizi öneririm.
İşlemcinde cok ısınıyor olabilir.
4850lere cok guzel bir sogutucu tavsiyesinde bulunabilirim.
Akasa Vortexx Neo.Testlerini bir incele
GaMeRrSen werdiğim linkdekileri bir uygula diorum.Bizzat bende 4850 kullanıyorum bendede wardı.
GaMeRrSen werdiğim linkdekileri bir uygula diorum.Bizzat bende 4850 kullanıyorum bendede wardı.Uyguladım ama fan hızında hiçbir değişiklik olmadı yanlış mı yaptım diye tekrar yaptım yine olmadı %29-31 arası çalışıyor fan
Atı over drive ın açık olup olmadığına bak ati overdrive ı aç kapalıysa.
çok çok saol ayarladım sonunda fan canavar gibi çalışıyor çok teşekkürler...
Benim bilgisayarın CPU (merkezi işlemcisinde) buna benzer problem vardı. Bilgisayar açılır açılamaz cpu 40 derece üzeri gösteriyordu Ben de bi güzel format hemen düzeldi Sana bir zahmet bir format atsan belki düzelir Biz de yeni bir şey öğrenmiş oluruz. Yine de karar senin.
Ha bi de senin ekran kartının üzerinde fan varmı yoksa üzerinde fanı olan birini almanı tavsiye ederim.
bnm de ekran kartının 68 derecede syrediyo oyun oynarken bu sorun yaratırmı karta bi zararı olurmu
tesisatcibnm de ekran kartının 68 derecede syrediyo oyun oynarken bu sorun yaratırmı karta bi zararısorun çıkarmaz o sıcaklıkta benim ki 70 lerde seyrediyor sorun olmuyor
windows altında bile 58 derece oluyo bu fazla değilmi?
ya arkadaşlar bu hd 4850 lerde ısı sorunu mu var?