Bilgisayarımın power tuşuna bastığım anda kasadan inanılmaz bir ses geliyor.. Kasayı açtım ve sesin ekran kartının üstündeki pervaneden geldiğini fark ettim. Bilgisayar açıldıktan 1 dk. sonra bu ses duruyor.. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Ekran kartındaki pervaneden gelen ses sorunu!
ekran kartınızın marka ve modeli nedir
bende de aynı sorun var ama bana işlemci fanından gelen ses gibi geldi
sanırım yaglaması gerek
ekran kartı ati-9550 (hehehe 8 senil ekran kartı olunca bir takım sesler çıkması normal
Ben bu bilgisayarı 2004 yılında toplatmıştım.. Eee aradan 8 sene geçti.. O zamandan bugüne kadar bu bilgisayarı ayakta tutabilmekte büyük bir başarı.. :)
bak ekrankartını çıkar pcden sonra üstündeki fanı sök tornavidalarla aman dikkat et hassas aletler bunlar:) kırılır mırılır sonra fanın motor kısmına azıcık zeytinyağı damlat sonra döndür şöle bi yumuşasın motoru dikkat: sakın fazla dökme zeytinyağını ben döktüm kart vıcık vıcık oldu:DDD sonra tak çalıştır tozunu mozunu al yap bişler:)
Hiç eline tornovide alma :D Git bilgisayarcıya 2 dkda halleder onu.Teek başına yapmaya kalkışırsan mutlaka bozarsın
bence fan orjinal fansa fanı değişyirsin eskimiş işte pc
Tamam arkadaşlar teşekkür ederim fikirleriniz için.. Yanıtlarınızı okuduktan sonra dedim ne uğraşacam yaa... :D Bilgisayar eskidi dediğiniz gibi. Zaten hiç bir şey yapamıyorum bu bilgisayarda, sistemim çok kötü..Yeni bir laptop mu alsam yoksa masaüstünü takviye mi etsem karar veremedim.
Eski bilgisayarıma takviye yapmayı düşünüyorumda.. Bu konuda fazla bilgim yok..
Şuna hayret ediyorum..Sizlere komik gelebilir ama yaz mevsiminin sıcak günlerinde bu sesten eser yok.. Ne zaman havalar soğuyor o zaman ses gelmeye başlıyor.. Bu ses yaklaşık 2 yıldır var.. Ekran kartı çok şükür sağlam.. Ben kasamın bakımını her zaman yaparım.. Pervanedeki tozları hep alırım ama bu sesten bir türlü kurtulamadım.. Pervaneye kablo falan da değmiyor. Birde yağlamayı deneyim bakalım. :)
takviye yapma bence full değiştir
kardeş bak sana tavsiye git pc ciye benim eski kart vardı ati x1550 fanı bozuktu 5tl verdim küçük kalın ekran kartı fanı taktı ekran kartının üstüne hani ip gibi şerit plastik var çekiyo geri çözemiyon onla bağladı 10 numara oldu:)
o dediğin benim pc dede oluodu daha çözemedim yazın sessiz kışın ölüo:)pc olduğu odada klima soba varsa çook daha kötü yazdan:)
Arkadaşlar pervaneyi söktüm.. Bir güzel temizledim, Pervanenin oturduğu yuvadaki soğutucu ızgaranın arasındaki tozları teker teker temizledim ince bir aparat yardımıyla..:) O ses gelmedi. İnşallah bundan sonra da bu sesi çıkartmaz.. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum.