Arkadaşlar kasa özelliklerini altta yazıyorum. Sizce psu yeterli mi eğer değilse ne önerirsiniz ? Şu an bu konu hakkında kafam fazlaca karışmış durumda. Çok fazla araştırma yaptım. Servisten 2 kere farkı zamanlarda taktıkları ikinci el 450 w ve 550 w everest mi ne onun gibi bir model psularda sorun yaşadım. İlk 450w vardı 1.5ay
kadar sorunsuz kullandım birden bire bilgisayara görüntü gelmemeye başladı hemen ardından power düğmesine bastığımda dahil sadece fanların dönüp kasayagüç gelmediğini gördüm. Aralıklara 1- 2 kere açıldı ve sorunsuz çalıştı. Açıldığı zamanlarda ise bir süre çalıştıktan sonra kapadığımda tekrar açamıyordum. Bir sn kadar fanlar dönüp duruyordu. Servise götürdüm ve ikinci el 550 w taktılar. Bilgisayar elektrik trafosu gibi çalışıyordu. 1 hafta kadar sorunsuz kullandıktan sonra yine aynı sorunu yaşadım ve bilgisayarın fanlar 1-2 sne dönüp bilgisayar hiç açılmıyordu. Ama biraz bekledikten sonra arada bir açılıyordu. Ondada yine bilgisayarı kapadıktan sonra açamıyordum. (bilgisayara güç gemiyordu) Bugün yine servise gittim ve 350W High Power psu taktılar. 550wlık olanla onu karşılaştırdılar. 350w lığı takınca bilgisayar açılıyordu, 550wlıkta açılmıyordu. Ama 550 w psu başka bir sistemde denediklerinde onu çalıştırıyordu. High Power 350w takılı bir şekilde şu an evdeyim. Bilgisayar şu an diğerlerine göre çok sessiz çalışıyor. Hatta (bana öyle gelmiyorsa) daha performanslı. Bakalım tekrar aynı sorunu yaşayacakmıyım ama benim şimdi merak ettiğim bu 350w benim sisteme yeterli mi?
Sistem:
İşlemci: İntel İ3 540 3.06 Ghz
Anakart: asus P7P55 LX DDR3 2200
Ram: Kingston 4GB 1333Mhz DDR 3
Ekran kartı: Geforce 9800 GT 1 Gb 256 Bit DDR 3 16x
Harddisk: WD 2 TB 7200RPM Sata
PSU : 350 W High Power
a) Dün 6-7 saat bilgisayarı kullandıktan sonra bilgisayarı kapatıp hemen açmaya çalıştığımda bu sefer bilgisayar çalıştı fakat ekrana görüntü gelmedi. Ama bu sabahtekrar açtım ve normal açıldı.
350w PSU Yetersiz mi kalıyor sizce ?
b)Bilgisayarı denemek için kapattım. Çok fazla beklemeden açmaya çalıştım. Düğmeye bastığım anda harddisk ve diğer yeşl ışık yandı fanlar çalıştı sonra bilgisayardan ufak bir cızırtı geldi (ekrana görüntü gelmiyor bu arada) güç kesildi bilgisayar kapandı ve ardından bir iki saniye sonra kendi kendine tekrar açıldı hala ekrana görüntü gelmedi tabi yine ufak bir cızırtı geldi tekrar kapadı kendini sonra tekrar aynı şekilde devam etti bende bilgisayarı kapadım. Sizce ne oluyor ?
c) Son
olarak tespit ettiğim bir şey daha var. Bilgisayarıma hoparlör bağladım ve açılmadığı zamanlarda 1 uzun 3 Kısa sinyal verdiğini tespit ettim. Bu da ekran kartı arızası anlamına geliyor olmalı. Sanırım o cızırtıda ekran kartından geliyordur. Ama biraz bekleyince tekrar açılıyor. Yani bu PSU' dan mı yoksa ekran kartından mı dersiniz. Ekran kartının garantisi devam ediyor. Ekran kartına güç yetmediği zamanlarda böle cızırtı yapıp açılmama yapabilir mi ? Ya da ups mi kullanmalıyım ?
Açıklamalarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Bunun dışında bu sistemde nasıl bir güncelleme veya geliştirme yapabilirim bu konuda da fikirleriniz varsa açığım.
Hepinize şimdiden teşekkürler... İyi çalışmalar...