arkadaşlar merhaba. ekran kartım ZOTAC GTX 295.
size bir sorum olacak, oyun oynarken ekran kartından fan sesi haricinde ses gelmesi normal midir ?
çünkü herhangi bir oyun açtığım anda fan sesiyle beraber, zor duyulan ama tiz bir ses geliyor ekran kartından . pek bir bilgim olmadığı için sormak istedim size bunu . şimdiden teşekkürler.
ekran kartından ses geliyor
sesin ekran kartından geldiğinden emin msiniz başka yerden gelme ihtimalide var fan haricinde karttan ses gelceğini yaşamadım daha önce
Bencede çünkü öyle bi ses gelicek yapıda bi cihaz değil. yani veriyollarından ses çıkıcak hali yok . eğer eminsen ses kartından geldğinie. belki fanın dönmesiyle sürtünen havadan gelebilir. belkide tamamen ekran kartın arızalıdır. eğer fandan geliyorsa içini iyice temizle . fanını falan .bide diğer kartlardan ve donanımlardan gelmedğine emin olmalısın. eğer fandan gelen bi sesse normaldir. ama tamamen donanımsal bi sesse normal olduğunu düşünmüyorum
Myst Crose arkadaşım, ekran kartından gibi geliyor bana ama peki ekran kartı değil de işlemciden gelme ihtimali var mıdır ? işlemcidense bu ses normalmidir ?
İşlemciden geliyorsa normal değildir. Ama bak bence şunu dene arkadaşım . kompresor yada hava puskurten bısey ile kasanın içini iyice temizle . anakart yuvalarını falan .
eğer sorun hala devam ediyorsa tam olarak hangi donanımdan ses geldiğini bul ona göre hep beraber çözüm arıyalm
sesi iyice dinledim ama kesinlikle ekran kartından geliyor. Mesela bi oyun açtığımda ses duyuluyor. oyun açıkken ALT+TAB yapıp simge durumuna küçülttüğümde ses kesiliyor falan..
böyle bir durum söz konusu. ayrıca aklıma takıldı bu durum, başka forumlarda da araştırdım , başkalarında da aynı problemden varmış ama verilen cevaplarda bunun donanımsal bir soruna işaret olup olmadığı yazmıyor. Ben de iyice çelişkide kaldım. yardım edebilirseniz çok sevinirim. tekrardan teşekkürler...
birşey daha söyleyeyim, başkalarında da aynı problemden varmış demiştim,
gördüğüm kadarıyla sadece nvidia chipsetli ekran kartlarında değil ati chipsetlilerde de görülmüş böyle bi sorun. hatta ati kullanan arkadaşlardan birinin kartı HD 4890 olarak geçiyordu. Belki bir faydası olur diye yazdım..
bu normaldir oyuna girince Gpu'ya tam yük biniyor bu sebeple daha fazla ısınıyor normalden daha fazla ısınan Gpu'yu soğutmak içinde fan daha hızlı döner buna bağlı olarakta fan sesi artar,
yani oyuna girince ekran kartından gelen sesi artması kardar doğal bir şey yok.
ses fandan gelmiyor, masaüstündeyken zotac'ın firestorm yazılımıyla fan hızını maximuma çektim fakat söylediğim ses oluşmadı. Ses fandan kaynaklanmıyor ..
o kadar komplike bir yapıda bu tiz sesinin ekran kartından geldiğini ayırmak çok güç tiz sesi genellikle powers upplydan gelir ama eminseniz ve huzursuz ediyorsa bu iş sizi biz buradan sesi duymadan sadece sizin anlattıklarınızla yorum yaparız ama siz en iyisi bi teknik servise başvurum
en iyisi öyl eyapmak gibi gözüküyor. Tüm yardımlar için teşekkürler. Bu aralar zaten dert dert üstüne. Lise olarak da pek istmedeğim bi liseye yerleştim 1. yerleştirmede. oof of..
arkadaşlar konu biraz eskidi ama sorunum çözüldü sanırım. Nvidia kontrol panelinde 3D Setings Başlığı altındaki Set mmulti-GPU and PhysX configuration diye bi ayar bölümü var. Ordaki ayarlardan birisi Do not use multi-GPU mode olarak seçiliydi. o ayarı enable konumuna getirdiğimde ses neredeyse kesildi. Neredeyse kesildi diyorum çünkü arada sırada duyulabiliyo ama eskisi gibi değil.
Bilginize...
arkadaşlar benım ekran kartının fanından sadece açılırken acayıp ses çıkartıyor 1 dk sonra geçıyor bu olay normalmidir