Ekran Kartını Güncellemek

BigFly
23-06-2011, 10:54   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
40 mesaj

Benim ekran kartım Ati Radeon HD 4800 Series. Ama pek yeterli bulamıyorum oynadığım oyunların bazılarında sorun çıkartabiliyor. Ben bu ekran kartını 5570 Series e kadar güncelleyebilir miyim ? Ve nasıl güncellerim ekran kartını ?

Ozan DEMİR
23-06-2011, 12:17   |  #2  
Ozan DEMİR avatarı
Yıllanmış Üye
318 mesaj

4800 bir model 5570 baska bir model yani 2 farklı kart güncelleme sadece kart üzerindeki yazılımı değiştirmek dir atinin sitesinden http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx kartınızı seçip güncel yazılımı indirebilirsinz

ckaraboran
23-06-2011, 12:27   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj

İyi günler, kusura bakmayın yeni üye oldum daha, cep telefonumdan cevap yazıyorum umarım cevap yeterli gelir size... Güncellemeden kastınızın yeni ekran kartı almak olduğunu kabul ediyorum. Çünkü bahsettiğiniz ekran kartları farklı modeller:) Elinizdeki ekran kartı Radeon 4830 4850 veya 4870 den biri. Bu üç ekran kartı da yeni almak istediğiniz ekran kartından daha hızlıdır. Ben oyunlarda yaşadığınız problemin ekran kartı sürücüsünden kaynaklandığını düşünüyorum. En akıllıca şey diğer arkadaşımızın da bahsettiği gibi güncel catalyst sürücüsünü yüklemek olacaktır. Ama illa 5570 alacam diyorsanız ekran kartını çıkarıp yenisini takmanız yeterli. İki ekran kartı da PCI Express 2.0 destekliyor. Hiç sorun çıkmayacaktır...

BigFly
23-06-2011, 13:30   |  #4  
OP Yeni Üye
40 mesaj

@ckaraboran, Hmm, ben yanlış anlamışım. Elimdeki ATİ RADEON HD 4800 Series i güncellemek istiyordum. 5570 Series i falan güncellemesi sanıyordum. ben sorunu açayım biraz. WolfTeam diye bir oyun var MMOFPS, biliyorsunuzdur. 1 GB Ram ve 256 MB ekran kartı oyunu çalıştırmaya yetiyor. Benim 2 GB ekran kartım, 4 GB ram im var. Ama oyunu 1 saat oynasam ekran kararıyor no Signal diyor. Zaaarrrrrr diye de bir ses çıkarıyor. Bu olmazsa ekran bu sefer ten rengi veya kahverengi renge geliyor yine Zaaaarrr diye ses çıkarıyor. Bazıları ekran kartını güncelle dedi, bazıları da fanını temizle dedi. Fanı temizleyemiyorum ailem güvenmiyor, bilgisayarı bozarsın boşver şimdi diyor. Bu sorun ekran kartı ile ilgili mi yoks fan ile mi ? 8 ay önce aldık bilgisayarı ve daa hiç içini açmadık.

@Ozan Demir, özellikleri seçtiğimde karşıma 2 seçenek çıkıyor. Hangisini indirmem gerekiyor ?