Sorun 2 gün önce GTA 4 ve Overlord 2'yi ykleyip oynadığımda başladı. Oyun takılıyor(bazen görüntü gidip ses kalıyor, bazen hata veriyor, bazen hem ses hem görüntü takılyor vsvs) ve sonra pc de gariplikler başlıyor:
1-Masaüstü simgeleri yer değiştiriyor ve ekranın en alt kısmında simge olmuyor.
2-Çözünürlük görüntüde 1440x900(benim normal ayarım) olarak gözüküyor fakat ayarlarda 640x480 yazıyor.
3-Renkler sadece bazı yerlerde(örneğin saatin yanındaki simgelerin bir kısmında kalitesiz gözüküyor.
4-Oyunlar ve bazen de tüm programlar(görev yöneticisi dahil) açılırken hata veriyor.
5-Ayarlardaki 640x480 i arttırmaya çalıştığımda çubuk hareket etmiyor fakat Uygula yazısı çıkıyor ve Uygulaya tıkladığımda şu hataları veriyor:
*Görüntü denetim masası, görüntü ayarlarını değiştiremiyor. Grafik sürüvüsü beklenmeyen bir hatayla döndü.
*Şu an seçili olan grafik görüntü sürücüsü kullanılamıyor. Sürücü, önceki Windows sürümü için yazıldığından şu anki Windows sürümü ile uyumlu değil. Sistem, varsayılan VGA sürücüsü kullanılarak başlatıldı. Yükseltilmiş sürücüyü edinmek için donanım üreticinizle temasa geçin ya da Microsoft tarafından sağlanan sürücülerden birisini seçin.
6- 1-2 kez pc yi açınca Vtune driverla ilgili bir hata verdi fakat bu hatayı driver güncellememden beri almıyorum
7-Önceden birkaç kez STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0x805E1B54, 0xB468B924, 0x00000000) hata kodlu mavi ekran geldi.(parantez içindekilerden değişebiliyor)
ve bütün bunlar pc yi yeniden başlattığımda düzeliyor.
Sistem:
Windows XP Professional
Asus P5Q SE Anakart
Intel Core 2 duo E8400 çift çekirdek 3.00 Ghz işlemci
2 GB RAM ve Palit Geforce 9600 GT 512 MB