BENİM EKRAN KARTIM DDR2 BİR EKRAN KARTI
BEN YENİ BİR DDR5 EKRAN KARTI ALSAN ANAKARTA OLURMU????????
Ekran kartları ile ilgili
şu anda hangi slot kullandığınıza bağlı eger agp kullanıyorsanız yanılmıyorsam agp en son olarak ddr3 vardı bu durumda kullanamzsınız yok anakartınız pcıe*16 ise gddr 2-3-4-5 hepsini kullanabilirsiniz ama anakartınızın hangi arabirimi kullandığı yani slot tipi burda ayırıcı etkendır. sağlam olması için anakart marka ve model yazmalısınız.
anakartım ECS Livermore CPU Z de graphic interfacede PCI-Express yazıyo yanı ddr 2-3-4-5 hepsini alırmı
????
ekran karti kendi ramleri hersey olabilir. ekran karti anakart gibi kendi ram controlleri vardir. yani ram ister tapedrive kaset dvd kullansin farketmez. ekran karti kendi cpusu [sadece graphics processing icin kullanildigindan ona kisaca GPU denir o ayri] var . kendi northbridge benzeri ram cpu control unitesi var [ yani kendi rami olan veya counda :P ] . ortak ram kullananlarin bazilari destekler nadir de olsa tahminimce bazilar bazi ramleri desteklemeyebilir.
ekran kartlari anakartim ram hizi ve turunden bagimsiz sayilir tahminimce.
sadece islenmis veriyi gonderirken etkiler o da internetle baglanti gibi fazla donanomla baglantisi olmayan bi protokoldur.
pcı1,pcı express bunlar farklı bir kart girişleridir bunlara tv kartı yada ses kartı gibi oem parçalar takılır buna dikkat edin ekran kartının takılı olduğu yerde pcıex16 ibaresi varsa kullanabilirsiniz yok agpx8 yazıyorsa malesef.
gddr5 slotlarıda yeni bir teknoloji buda demek oluyorki pcıex16 slotlarına takılabilir tabi cesur bir grafik kartı üreticisi çıkıpta agpx8 ddr5 slotuna bir kart üreteceğini sanmıyorum üretsede bu bir hayal çok pahalı bir üretim olur. size yardımıcı olacak bir resim linki veriyorum tıklayın. alttaki slot pcıex16 en son kullanılan ve en güncel slot tipidir şu anda piyasadaki kullanılan en gücel ekran kartlarının hepsini takabilirsiniz yani gddr 2,3,4,5 üstteki ise bir önceki slot jeneraysonudur adındanda belli olduğu gibi sayılara bakarsanız birisinde 16 birisinde 8 ibaresi var 1 kat daha fazla aktarım anlamına geliyor agp kartlardada gddr 2,3 kadar vardır ve daha sonra 4 yada 5 geçilmedi zaten eski bir teknoloji olduğu için en son agpx8 için gördüğüm en performanslı kart 3850 gddr3 slotlu agpx8 bir radeon karttı.