hasann sormuş:
ati ile nvidia ne açıdan farklıdır? sli ne anlama geliyor? teşekkür
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
xp intel
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)
hasann sormuş:
ati ile nvidia ne açıdan farklıdır? sli ne anlama geliyor? teşekkür
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
xp intel
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)
ati tam manasıyla süperdir başka sözüm yok fakat nvidia öyle yaptıki bir üstün özellik koyuyor tak sürümü piyasaya yollu fakat ati öyle deil daha güvenli bir donanım haline getiriyor öyle piyasaya sunuyor bana sorarsan tek fovorim ati
ATı ile nVidia iki ekran kartı üreticisidir. Aslında kendileri ekran kartı GPU'su yani çekirdeğini üretirler.
SLI aynı anda iki adet nVida kart kullanılmasına denir. Bunun ATI sürümü ise Crossfire'dır.
Bu konular böyle soru sorulup cevapğlabcak kadar basit değil yalnız. Komple bir araştırma gerekiyor.
ATI ile nVidia rakip olmaları açısından farklıdır değişik zamanlarda ikiside birbirine üstün kartlar piyasaya sürmüşlerdir öreneğin nVidia 8800'leri çıkardığında sanırım en kral kart onlardı ama şu sıralar ATI 4000 serisi ortalığı kasıp kavuruyor.SLI ise nVidia'nın çift ekran kartı kullanma teknolojisi fakat takacağınız kartlar aynı yongaya sahip olmalı böylece örneğin iki 8800 çalıştırabilirsiniz artık performansı siz düşünün:)aynı teknoloji ATI'da CrossFire adıyla geçiyor ve sanırım geriye dönük CrossFire yapabiliyorsunuz yani aynı kart gerekmiyor örneğin bir 4000 serisi ile 3000 serisi kartı takabilmeniz lazım tabi en başta bunlara uygun anakart ve güç kaynağı şart...
ati daha iyi ama benim ekran kartı bozuldu galiba hiç bi oyun oynayamıyorum