ekran kartlarında teknolojik gelişimiATİ Mİ NVİDİA mı sürüklüyor kim kimi takip ediyor
Bu arada nvidia 7600 gt den sonra 7600gs çıkarmış orta sınıf nvidia egemenliğine geçecek gibi.
ekran kartlarında teknolojik gelişimiATİ Mİ NVİDİA mı sürüklüyor kim kimi takip ediyor
Bu arada nvidia 7600 gt den sonra 7600gs çıkarmış orta sınıf nvidia egemenliğine geçecek gibi.
İkisi de bir birinden geri kalmıyor.
Yeni model çıkarmakta adeta,biri diğerinden bir hamle bekliyor gibi..
Ama ATI Crossfire`ı ile NVDIA`nın SLI`ından şu an biraz daha önde gibi..
Bakalım bize nasip olcak mı Crossfire veya SLI..
Tabi ben,tek ama iyi bir ekrankartına dünden razıyım zaten..:))
yüksek çözünürlük ve detayda ati lider
Bir zamanlar 5xxx serileri zamanında ATI'nin OpenGL sürücülerinde bir türlü stabiliteyi yakalayamadığı biliniyordu, şimdi bu durum ne kadar değişti bilmiyorum fakat nVidia OpenGL sürücülerinde gayet iyi ve Pencere arabirimlerini en iyi nVidia (hızlı) render ediyor bu durumda Office kullanıcıları için en iyisi gibi duruyor. Office deyincede aslında bu hız yükselişini kimse takmaz ama oyun deyince durum değişir fakat hiç bir zaman kartlar yetmeyecektir çünkü kartlar ne kadar çıtayı yükseltirse programcı da bi o kadar karta yükleniyor bu durumda aradaki uçurum virgülden önce çok çok değişmiyor :D (Hep bu programcıları suçu :)) darboğaz hep aynı darboğaz, bu yüzden sahnedeki poligon sayısı düşürülüp ekran kartının pixel shader kısmında detay arttırılıyor böylece darboğaz azaltılıp GPU zorlandırılıyor. Yakında bu mücadeleye (Oyuncular için) PPU'da (Physics Processing Unit) katılır
ben kartın teknoloji içeren unsurlarından bahsediyorum
HDR,CİNE FX ,OPEN GL VB. yani bunları önce kim buldu
yoksa transistör sayılarından ve uçak hızına ulaşan hızlardan bahsetmiyorum
mesela ilk defa ekran kartlarında fanı kim kullandı
şu anda ati de hdr ile aa birlikte kullanılabiliyor oysa nividia da
bu iki özelligi aynı anda kullanmak mümkün degil.
Nvidia yi NASA kullaniyor...
şu an için ati nvidia'dan daha iyi x1600 > 6600gt en önemli kanıtı
x1600pro ile 6600gt arasında pek fark yok hatta extreme
6600gt ler x1600pro yu geçiyorlar.x1600pro 3dmark05 de
3800 puan alıyor ben kendi quattro 6600gt kartım ile 4300
dahi aldım 3dmark05 den bence x1600pro beklenen
performansı sergiliyemedi 6600gt den fiyat olarak yüksek
olmasına ragmen yani nividia 6600gt ile ati yi ezdi
diyebilirim.
x1600 pro daha yeni
6600gt ise çıkalı 1,5 sene oluyor
kıyaslama aynı zaman diliminda çıkan aynı fiyat aralığındaki ekran kartları için yapilmalı
ayrıca oyunlarslideşov haklı.
egemengigaNvidia yi NASA kullaniyor...nvidia yı nasanın kullanması onun daha iyi olduğu anlamına gelmezATİ kanada kökenli bir firma olduğu için nasa tarafından tercih edilmemiş olabilir.
nepaizenBir zamanlar 5xxx serileri zamanında ATI'nin OpenGL sürücülerinde bir türlü stabiliteyi yakalayamadığı biliniyordu, şimdi bu durum ne kadar değişti bilmiyorum fakat nVidia OpenGL sürücülerinde gayet iyi ve Pencere arabirimlerini en iyi nVidia (hızlı) render ediyor bu durumda Office kullanıcıları için en iyisi gibi duruyor. Office deyincede aslında bu hız yükselişini kimse takmaz ama oyun deyince durum değişir fakat hiç bir zaman kartlar yetmeyecektir çünkü kartlar ne kadar çıtayı yükseltirse programcı da bi o kadar karta yükleniyor bu durumda aradaki uçurum virgülden önce çok çok değişmiyor :D (Hep bu programcıları suçu :)) darboğaz hep aynı darboğaz, bu yüzden sahnedeki poligon sayısı düşürülüp ekran kartının pixel shader kısmında detay arttırılıyor böylece darboğaz azaltılıp GPU zorlandırılıyor. Yakında bu mücadeleye (Oyuncular için) PPU'da (Physics Processing Unit) katılıopen gl konusunda ATİ hala kendini toparlayamadı.bir open gl oyunu olan DOOM 3 de 7800 gs x1900 xt yi rahatlıkla geçiyor.
doom 3 de hem opengl den kaynaklanan bir fark söz konusu hem de
o oyun nividia kartlarda daha iyi çalışması için ayarlanmış
arada fazlaca bi fark olması normal.
Kullanılan ilk fanın yada soğutucunun bilinmesi? Bunları google bulabilir mi?