ekran okuyucusunu kapatma

HPQ-User
07-02-2009, 00:38   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

saga sormuş:
Merhabalar öncelikle bilgisayar konusunda pek bir bilgim yoktur. Umarım sorunumu açık bir şekilde anlatabilirim. Ekran okuyucunu merak edip açmıştım fakat daha sonra kapatamadım. Erişim kolaylığı merkezinden ekran okuyucunu açtım fakat sonra kapatmak için aynı yere girdiğimde ekran okuyucusunu açma yerindeki tiki kaldırdığım halde hala bilgisayarı başlatırken ekran okuyucu çıkıyor. Sinirimi bayağı bozdu bu durum. Hala erişim merkezinde ekran okuyucusu tikli değil ve uygula ve kapat butonları da aktif değil tek iptal aktif.
Bilgisayar ilk açılırken yine dil seçeneğinin solunda yer alan erişim kolaylığı merkezinde ekran okuyusuna giriyorum ordan tiki kaldırıyorum uygula aktif ona basıyorum bu seferde tamam tuşu aktif değil ona basamıyorum.

Bilgisayarımı tekrar mı kurmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Toshıba A200

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.5.30729; InfoPath.1; .NET CLR 3.0.30618)

Hayalet 26
07-02-2009, 00:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj

Selamlar.Ben vista kullanmıyorum ama aşağıdaki yazıyı başka bir forumdan alıntı yaptım.Umarım yardımcı olur.Ayrıca bu linke de göz atmanızı tavsiye ederim:

öncelikle yardım ve destekten ''yüksek karşıtlık ayarları''nı taratıp bulun....Çıkan menüden ''Bilgisayardakileri görmeyi kolaylaştır''ı tıklatıp açın. buradan büyüteç ve ekran okuyucusu seçilmiş durumda ise bunların seçili işaretlerini tıklatıp silin ve tamam a basın....ekran okuyucusu gibi büyüteç te vista da aynı başağrısına sebep olduğundan bazı kişilerde büyütecü vista da kapatamıyor...bu yazıya ulaşarak bu sorundan kurtulmanızı dilerim...iyi günler...

Hayalet 26 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
IalperenI
27-06-2012, 19:33   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
4 mesaj

kurtulmak istersen masaüstüne gel sağa bas kişileştir de ekran koruycuya yok de ve seslere gel ordan kaybolacak ve iptal edilecek

teşekkür yoksa [*<] Kızgın [*<] [:<>"] Ağlıyor !!! teşekkür varsa Onay Dans Dans Dans Karizma Kazanan

IalperenI bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]