Ekran ve ses kartı hak.

dedem korkut
25-06-2008, 16:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Daha önce de yazmıştım ama cevap alamadım. Lütfen uzmanı olan yanıtlasın.
Wista  Home Premium 64 bit
Core 2 Duo İşlemci E6700 2.66
975X Platinium anakart
EN8800GTX ekran kartı
4 GB ram
Creative X-Fİ Platinium Fatality 1 ses kartı
Asus 550 güç kaynağı...

Sistemi kuruyorum, ekran kartını yüklüyorum herşey normal, sonra ses kartını yüklüyorum sistem kilitleniyor. Yada tam tersi ses kartını yüklüyorum yine herşey normal, ancak ekran kartını yükleyince sistem yine kilitleniyor.
Bilgisayar devamlı açılıp kapanıyor kendikendine..

Netwampiri
25-06-2008, 16:28   |  #2  
Netwampiri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
252 mesaj
dedem korkut
Daha önce de yazmıştım ama cevap alamadım. Lütfen uzmanı olan yanıtlasın.
Wista  Home Premium 64 bit
Core 2 Duo İşlemci E6700 2.66
975X Platinium anakart
EN8800GTX ekran kartı
4 GB ram
Creative X-Fİ Platinium Fatality 1 ses kartı
Asus 550 güç kaynağı...

Sistemi kuruyorum, ekran kartını yüklüyorum herşey normal, sonra ses kartını yüklüyorum sistem kilitleniyor. Yada tam tersi ses kartını yüklüyorum yine herşey normal, ancak ekran kartını yükleyince sistem yine kilitleniyor.
Bilgisayar devamlı açılıp kapanıyor kendikendine..

Şimdi Bende benzer bir problem Yaşadım.. Ses Kartıyla Ekran kartım çakışıyordu çünkü benim ekran kartımda 5+1 ses çıkışı wardı. Şimdi İlk olarak Ekran kartını yükleyin Ses kartını yüklemeden !Yükledikten sonra Nvidia da 5+1 audio warmı bilmiyorum ama eğerki warsa donanım ayarlarından aygıt yöneticisine girin  ses özelliklerine girceksiniz ses ve oyun kumandaları Bölümünden nvidia ile ilgili bir ses Aygıtı tanımlamışsa sağ tıklayın sürücüyü devre dışı bırakın seçeneğini tıklayın...

Sonra bi Reset Atın. Tekrar açılsın Pc.  Denetin masasından Ses İkonuna tıklayın Kayıttan yürüt bölümünde nvidia ile ilgili Audio çıkışları warsa Kapatın Sağ tıklayıp devre dışı bırakın diyin.

Daha sonra Ses kartını yükleyin driver tanıtın. MAsaüstüne gelince ses bölümüne tekrar girinkayıttan yürüt bölümünde bu ses kartı ismi olacaktır onu seçin sağ tıklayınetkinleştir diyin nvidia kapalı olsun ama.. sonra bi reset daha atın Ses çıkması lazım.. ve reset atmaması lazım

Saygılarımla ;

Son Düzenleme: Netwampiri ~ 25 Haziran 2008 16:30
Borga-x
25-06-2008, 16:59   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bence sen bir biosunu bır guncelle.. Ekran kartını yukle ses kartı kalsın. Netten anakartın uretıcı sıtesıne gır ve son bıos surumunu anakartına bır kur derim. Eger bu da sorununu çözmezse bence kendıne yenı bır anakart al. Uyumsuzluk oldugu açık bıos guncellemesı belkı bu sorunu çözer