[DONANIM] Ekrana Gelen Dikey Çizgilerle Çökme

HPQ-User
03-02-2013, 01:07   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Bilgisayarımda herhangi bir oyunu oynarken ekranda oluşan renkli dikey çizgilerle donma oluyor. Bir on saniya sonra falan bilgisayar yeniden başlıyor. Sanırım çöktüğü için otomatik yeniden başlıyor.

Oyun oynarken ekranda mesela çok yeşil varsa, dikey çizgiler yeşil renkli oluyor. Başka renk varsa, başka renk. Bazen de boş siyah oluyor. Donma olduğunda bazen ses bir süre normal devam ediyor, sonra çok hızlı çalışan bir asfalt kırıcısı gibi tırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr yapıyor. Bazen ses direk kesilebiliyor.

Ekran kartımda ısınma sorunu yok. Overclock hiç yapmadım. Kasanın içini düzenli olarak temizliyorum. GPU-Z programıyla ısıları logladım. Genelde 60 derecenin üstüne çıkmıyor. Çöktüğü zamanlar dahil.

Sorunun ne olduğunu çözemiyorum. Sanırım driver sorunu da değil. Çünkü driverları hep güncelliyorum yenisi çıktıkça ama driver versiyonu fark etmeksizin çökmeler devam ediyor.

Herhangi bir oyun dedim çünkü oyun gereksinimi fark etmiyor. En düşük gereksinimli oyunlarda bile oluyor. Mesela Limbo ya da Bastion ya da 2d oyunlarda.

Sorun yaşadığım aklıma gelen oyunlar: Torchlight 1, Burnout Paradise, Carté, Warcraft III, Deathspank 1 and 2, Bejeweled, Turtix. Gördüğünüz gibi oyun fark etmiyor.

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: HPQ-User ~ 16 Mayıs 2014 02:20
Erhan Tiryakioğlu
23-05-2014, 23:35   |  #2  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Driverlarınızı güncellediğiniz halde devam ettiğini söylüyorsunuz ve tek bir oyundada yapmıyor. Bence bu yazılımsal bir problem değil ki bu oyunların ortak kullandığı bir yazılım varsa onun dışında.

Ekran kartınızla ilgili kendi içersinde bir donanım hatası var bence, slota tam oturuyormu birde oyun oynarken milimetrikte olsa bir kıpırdamaya maruz kalıyormu bu kart ? bunlara dikkat edip sorunu çözmeye çalışabilirsiniz.