Benim size donanımım hakkında sorum olacaktı. Ben bugün msi k9n6pgm2-v2 anakart ve amd athlon II x2 260 işlemci aldım. Almamın sebebi ise işlemcinin yandığını düşünmemdi. Bu şekilde düşünmemin sebebi yine 2 sene önce işlemcimin yanıp anakartın verdiği uyarı sesiydi. Bu işlemcimin yandığını düşünmem de yine dvd'den 2 uzun fıss sesi gelip bir tıkırtı ile durması ve bunu tekrar etmesiydi. Seslerin benzerliğini buna yordum. Ve her iki durumda da ekranıma görüntü gelmiyordu, kasa çalışıyor ama görüntü monitöre yansımıyor sadece monitörün ışığı yanıp sönüyor.
Bu gün gelen donanımlar ile bozuk olduğunu düşündüğüm parçaları değiştirdim ve bilgisayarımı açıp format attım. fakat format sonrası güncellerimi yaptıktan sonra bilgisayar dondu ve bende yeniden başlattım. Fakat şuan bilgisayarım yine aynı sorunları yşıyor. Anakart ses pininden yada dvd - harddiskten ses gelmiyor fakat monitörümde de görüntü yok. Işık yanıp sönüyor. arkadaşım ise sesin yine 2 kez geldiğini fakat farklı bir ses olduğunu söylüyor. Şuanki diğer parçaları:
High Power 400W PSU
2 gb ddr2 667 mhz kingston ve 1 gb ddr2 667 mhz hi-level Ram
Ati Radeon Hd 4670 Ekran kartı
160 Gb Harddisk
Sony DVD Writter
Eski ana kart: asus p5vd2- vm se
Eski İşlemci: intel pentium dual core e 5200
Acaba sistemimdeki sorun ne olabilir ya da anlamak/ çözmek için ne yapılabilir?
Bu arada arkadaşım yeni bir oyun bilgisayarı toplamak istiyor, bunda tabiki yüksek kalitede filmler izleyecek ve ayrıca video düzenleyecek.Bu durumda
INTELCore i7 2600K
INTELCore i7 2700K
INTELCore i7 3930K
AMD FX X8 8150
AMD Phenom II X6 1100T Black Edition bu işlemcilerden hangisini ona önerirsiniz? Yoksa farklı bir işlemci mi önerirsiniz?
Yardımcı olursanız sevinirim.