Merhaba arkadaşlar,
Forumlarda çokca araştırma yaptığım halde çözüme kavuşturamadığım bi problemle karşılaştım. Açıkçası benimle aynı problemi yaşayanla da karşılaşmadım.
Klasik bi problem gibi duruyo olabilir ama bence değil. O yüzden tüm ayrıntılarıyla yazacağım. Sorun genel olarak video izlerken ekranın takılması. Bu video internet üzerinden izlediğim bi video olsa da aynı bilgisayarımdaki player ileizlediğim bi video olsa da aynı. Kısaca her türlü videoda takılma yaşıyorum. Tam ekran veya küçük ekran olması da birşey değiştirmiyor. Takılmalar genellikle 2-3 dakikada bir oluyor. Takılma olduğunda ise fareyi oynattığımda veya durdurup tekrar oynattığımda kendine geliyor. Yalnız video izleme sırasında fareyi hareket halinde tutarsam böyle bi takılma olmuyor. Yani kısacası aktif kullanımda iken hiç sıkıntı yok gibi ama ben laptopun karşına geçip birşey izlemek istediğimde 2-3 dakikada bir bu oluyor. Ayrıca sadece videoda değil örneğin FM2013 maç izleme esnasında da aynı şekilde bi problem var. Ekran sürücüsü en son güncelleme yüklü durumda. Sistem güncellemelerini de sürekli yapıyorum. Laptop model ve sistemim ise şu şekilde:
Sony Vaio VPC-F22L1E
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz
Ram: 4 GB
GPU: GeForce GT 540M
Çözünürlük: 1920x1080 (59Hz)
İşletim sistemi: Windows 7 Home Premium 64 bit
Bakınca sistemimde bi eksiklik olacağını sanmıyorum. Laptopum iki yıllık ve geçtiğimiz ay içinde fan problemi sebebiyle garanti kapsamında temizliği yapıldı şimdi o problem ortadan kalkmış durumda. Yalnız garantiye vermeden önce fazlasıyla ısınıyordu. Bu sebeple ekran kartı zarar görmüş olabilir mi bi fikrim yok. Ayrıca ilk aldığımdan beri hiç format atmadım. Format atsam düzelir mi ne dersiniz?
Arkadaşlar durum bundan ibaret. Yardımcı olabilecek biri çıkarsa çok sevinirim. Yine yazdıklarım dışında bilmek istediğiniz birşey olursa hemen cevaplamaya çalışırım.
Şimdiden teşekkürler.