Öncelikle iyi akşamlar.Sorunum başlıkta belirttiğim gibi ekranımda oluşan mavi çizgiler.Bir ay önce asus 6850 ekran kartı aldım ve 250lik güç kaynağım yetmiyeceğinden 650w cooler master güç kaynağı aldım.Bu kart ve güç kaynağını almamdaki asıl sebep önceki kartımda sık sık amd driver çalışmayı durdurdu hatası almamdı.Yeni kartımdada bu sorun devam etti fakat öncekine göre çok azaldı.Bir ay geçti 1-2 kere oldu diyebiliriz.Ama şimdiki sorunum çizgili mavi ekranın gelmesi.Ekran masaüstünde gezinirken bile geliyor ve 5-6 saniye sürüyor ardından ekran kararıyor restart atmak zorunda kalıyorum.Son vidasına kadar olmasada fan temizliğini kart temizliğini felan yaptım.Fakat sorun devam ediyor.Garantisi sürüyor kartın gerekirse vatan computera gönderebilirim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Tekrar iyi akşamlar.
not :cep telefonuyla çektiğim ekran görüntüsü
[DONANIM] Ekrandaki dikine mavi çizgiler
- 1
- 2
Bütün parçalar tam olarak takılı, yerine oturmuş.
CPU - 37
Motherboard - 40
Graphics - 57
hard drives - 42
(pc masaüstünde iken herhangibi oyun vb. şey açık değil.)
boşda iken cpu ve ekran kartı fazla gibi geldi aida64 den Depolamadan Smart birimine baıp birünlem veya hata simgesi görüyormusunuz ve ekran kartının tam modelilazım ancak bunu donanımın üstüne bakıp söylemeniz lazım eğer biliyorsanız üretici sitesine gidip güncel versiyonunu indirin ve overclock uygulamadığınızdan emin olmak için önce amd denetim masasından hız yarlarını default yapıp sonrada aida 64de overclock bölümündeki bir resim atın.biosada bir default çekebilme imkanın varsa yap.Sonrasında olay görüntüleyicisinde bulunan sistem hataları varmı veya uyarıları ona bakıp ekran veya ekran kartı ile ilgili biryazı buldu iseniz o donanımda sıkıntı olma ihtimali yüksek.Eğer bazılarını yapamam veya gelip Teamwieverle bakmamaı isterseniz söyleyin.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Fakat ekran kartı, anakart vs. parçalardan çok anlamıyorum.Ekran kartım Asus EA 6850 driverları felan herşey tam.Dediğim gibi masaüstünde bile olduğumda yani kartı zorlamadığımda bile bu çizgili ekran geliyor ve 10-15 saniye sonra ekran kararıyor.Res atarak tekrardan kullanabiliyorum pcyi.Bikaç hafta önce format attım ve biosu güncelledim o yöndende bir problem yok.
Son bikaç gündür bu hatayı almıyorum.Son bir haftadır günde maximum 2-3 saat bakabiliyorum pc ye.Anladığım kadarıyla sorularınıza cevap vermeye çalışıyorum kusura bakmayın.Olay görüntüleyicisinde ekran kartı ile ilgili bir hata bulamadım.
Arkadaşlar,
Aynı soorun bende de oluşmaya başladı, ekran kartım arkadaşınki ile aynı, muhtemelen ekran kartındandır değil mi?
Bir de tayfunakhisar, problemi çözdüysen paylaşır mısın çözümü?
Çoğunlukla Ekran kartından, Ancak ramden kaynaklı da olabiliyor veya ram slotları bozuk ise de oluşur.
Nasıl tespit edebiliriz üstadım?
GPU-Z adlı programı indirdim, şu an sadece Firefox açık, Gpu ısısı 47derece..
fanı falan temizledim, değişmedi bir şey..
gpu ısısı hala yüksek boşda ise Eski tip ve modellerden ise ekran kartınız değiştirin.
GPU ve CPU ya işlemci macunu sürdürün Sistemdeki parçaların modellerini yazarsanız PSU dahil Daha geniş bir bilgi sağlarsınız.
Kısa çözüm için bilgisayarcıya götürüp bir baktırın ve dediğim işlemleri (macun yenileme) yaptırıp kontrol dilsin sonrasında Ekran kartı veya kartsız deneme yapılıp sorun tespit edilsin eğer ekran kartından oluşmuyor ise Ram ve PSU kontrolü yapılsın.
Asus EAH6850, bu başlıktaki ile aynı ekran kartı.
Anakart ise Asus M5 A99x Evo
1 seneyi yeni geçti alalı ikisini de..
Değiştirmeyi tercih etmem o nedenle... Garantiden fln bi şeyler yaptırabilir miyiz üstad?
Eğer sorun eran kartından tespid edilirse Garantisi devam ediyorsa ya değişim yaparlar yada macunu yenileyip gpuyu teste sokup sorunsuz çalışırsa geri iade edebilirler.
Kısaca Bunları bir Bilgisayarcıya test yapıp sorun kaynağını bulma gerekli ondan sonra garantisi varsa garanti zaten karşılar OC filan yapılmadı ise.
Aida64 den Algılayıcıdan ısıların fotosunu,PSU modelini ramlerin modelini işletim sistemini yazsa idin iyi olcaktı eksik bilgi verdiğinden konu uzuyor :D
Bilsem o programı :)
Şimdi indiriyorum, koyacam birazdan buraya
Özet:
Ekran Kartı:
Algılayıcı Sonuçları:
Ekran kartının bios'u güncelleniyor mu peki?
Konunun sahibi forumdaş, sorunu çözdün mü acaba. Aynı sorunla ben başbaşayım da.
Konu tekrardan hortlamış :D bu sıkıntının sebebi tamamen monitör arkadaşlar.ekran kartı bios vb. şeylerle ugraşmayın.Ben 2 sene önce herşeyi denedim çözüm bulamadım en son bi televizyon tamircisi buldum verdim ona içinden bikaç parça değiştirdi yanlış hatırlamıyorsam 50 lira civarı bi maliyeti olmuştu.şuan aynı monitörü kullanıyorum ve hiçbi sıkıntı yok.
- 1
- 2