sistem normal çalışırken ekran görüntüsü gitti.power dan kapattım,kendi kendine yeniden başlat yaptı;yine ekran karanlıktı.tekrar reset ve power dan kapayıp açtım görüntü(masaüstü) iki üç dk sonra tekrar gitti.2-3 saat sonra tekrar açtığımda (takozdan elektriği kapattığımdan,elektiriği açtığımda kendi kendine de açılabiliyor)masaüstü yine kısa bir süre kaldıktan sonra ekran yine karardı.
servise mi götürmem gerekiyor.yoksa benim yapabileceğim birşey var mı?zaman ayırıp bilgi paylaşabileceklere şimdiden teşekkürler
ekrandan görüntü kayboluyor
Yazılım veya donanım hatası olabilir. Format atmayı denemeni öneriyorum, format ile düzelmezse mutlaka donanım hatasıdır.
Bence sorununuz donanım kaynaklı gözüküyor. Servise götürmenizi öneririm.
eltahirBence sorununuz donanım kaynaklı gözüküyor. Servise götürmenizi öneririm.donanım ne olabilir. monitör yada ekran kartından olabilir mi
Ben bir soru sormak istiyorum, ekran kararırken PC hala çalışıyor mu?Yoksa ekran kararınca direk kapanıyor mu?
minişdonanım ne olabilir. monitör yada ekran kartından olabilirOlabilir.
tüplü monitör kullanıyosan onlarda böyle sorunlar çok oluyo aynısı benim başıma geldi mönitörü değiştirdim düzeldi ancak ekran kartında sorun olabilir...
ekran karardığında pcyi kapatıp açma pc açık kalsın mönitörünü power tuşundan kapat aç görüntü gelirse sorun mönitörde gelmezse ekran kartındandır
işlemci aşırı ısınıyor olabilir.
Bu herşeyden kaynaklanıyor olabilir fakat dediğim gibi muhtemel sebebi bulmak için önce format atması gerekli.Format düzelmezse donanım kaynaklıdır, donanıma gelince, bu herşey olabilir , anakarttaki temas sorunu, ekran kartı , Psu ekran kartına güç sağlamıyor olabilir.Format olmazsa diğer çözüm teknik servis.
SthenelosBen bir soru sormak istiyorum, ekran kararırken PC hala çalışıyor mu?Yoksa ekran kararınca direk kapanıyor mu?çalışıyor.
H€LLtüplü monitör kullanıyosan onlarda böyle sorunlar çok oluyo aynısı benim başıma geldi mönitörü değiştirdim düzeldi ancak ekran kartında sorun olabilir...kendi bilgisayarımda değilim deneyeceğim.ekran karardığında pcyi kapatıp açma pc açık kalsın mönitörünü power tuşundan kapat aç görüntü gelirse sorun mönitörde gelmezse ekran kartındandır
arkadaşım bende bi ilk önce denetim masasından güç ayarlarını kontrol et daha dsonra olmazsa arkadaşların dediği gibi format at buunun sonucunda duruma göre servise göster
Haa acaba monitörün markası nedir bu bence benim için önemli
mk1işlemci aşırı ısınıyor olabilir.kasanın yüzeyinde yada fanın üflediği havada aşırı bir sıcaklık hissetmedim.
akicomHaa acaba monitörün markası nedir bu bence benim için ötüplü aidata
minişkendi bilgisayarımda değilim deneyeceğim.faketmedi.
Mustafa Canformat atmayı denedin mi Win 7 indir yükle hem sana sebep olur...microsoft teknik destek hattıyla görüştüm.böyle bir sorunun işletim sisteminden kaynaklanmadığını savunuyorlar.
Bu sorun elektrikten de olabilir.
Bence bir elektrik tesisatını ölçtürün.Prizde topraklama varmı yok mu onu kontrol edin.
Bu olay aşırı statik elektrik birikmesinede yol açar.
Bu statik elektriği boşaltmak için ise power on konumundayken pc açma tuşuna 5-10 kere basıp çekiyoruz.aynı şekilde monitöre de uygulayabilirsiniz.
Yazılımsal olduğunu bende düşünmüyorum.