Öncelikle başlığa yeterince harf sığdıramadığım için özür dilerim. Başıma gelen olayı ve sorularımı anlatayım hemen. Zaten leptobun ekranı sıkıntılıydı, ekranı tutan yer daha doğrusu. Zamanla eriyip parçalandı ve deyim yerindeyse sadece 2 adet kablo tutuyordu. İki ay boyunca bir yerlere dayayarak kullandım ama bugün sonunda o olay da bitti. Sizin anlayacağınız leptop ikiye bölündü. İçinde oyun cart curt harici çok önemli bilgiler var. Mutlaka kurtarmam gerekiyor. Teknik servise vermek istedim ama açma kapama tuşunun değişimi için bile 800 lira gibi bir para istediklerini söylediler. Kasiyer arkadaş bu bilgisayarı yaptırmak çok pahalıya gelir dedi. Aklımdaki sorular şunlar ;
1- Leptopun sadece ekranı sıkıntılıydı zaten, iç mekaniği sağlam. Bilgileri kurtarmamın bir yolu var mı? Bir yere kaydolmuştur illaki değil mi? Bu işlerden hiç anlamıyorum.
2- Dizüstü bilgisayarım öyle muhteşem değil ama aynısını almaya kalksam güncel dolar kuru yüzünden 3 bin liradan aşağı gelmez gibi. Parasal açıdan da sıkıntılarım var uzunca bir süre sadece 1000 lira gibi bir para verebilirim. 100-150 lira artırabilirim en fazla. Bu paraya bir alet alıp, kendi dizüstümdeki parçaları ona aktarma şansım var mı acaba? Ekran kartı ramler vs.
Şimdiden teşekkür ediyorum.