Herkese selam arkadaşlar. Bilmiyorum böyle garip sorunlar zaten hep benim basıma geliyor Sorunum; Pc de oyun oynarken birden baştan aşağıya pixellerde belli renklere göre titreşen çizgiler çıktı. Bu çizgiler dikey ve matrix in ekranını anımsatıyor :S ama bu çizgiler renge göre değişiyor. Mesela Siyah ve lacivert renkte yeşil oluyor, gri ve kahverenginde mor oluyor, beyazda açık mavi gibi oluyor ve bu çizgiler hep aynı yerde olmuyo bu tür renkler nerde, çizgiler orda. Bazı renklerde çizgiler kayboluyor. SS sini koyucam fotoda gözükmüyor çizgiler. ama çoğunlukla yeşil oluyor ve titreşiyor bu çizgiler. Ekran kartını çıkarıp vga'dan bağladım monitörü ama yine aynı sorun. Bilgisayarı açarken bıos ekranında bile var :s Ne olmuş olabilir?? Yani sorun anakarttamı yoksa monitördemi anlamadım. Monitörüm: Casper 5ms lcd 1440x900 çözünürlüklü monitör. Ekran kartı Daha aldığım 1.5 sene oldu Nvidia geforce 9800 gt 512mb 216 bit. Anakartıda yeni aldım 1 sene oldu: ASUS P5KPL-AM SE.
Ekranımda renge göre çizgi çıkıyor.
monitörü başka pc de dene veya;
bilgisayarı başka monitörde dene.
2 sinden birinde bana kalırsa.
Arkadaşlar inceledim ve sorun monitörde. Başka kasa ya taktım sonuç aynı. Vga kablosunuda değiştirdim sorun yine değişmedi. Bende hangi renklerde hangi renk çizgi çıktığını inceledim buna göre:
Beyaz renkte- Açık mavi (hafif) çizgi
Siyah " - dalgalı titreşen mavi "
gri " -yeşil "
koyu gri " - koyu yeşil "
koyu kırmızı " - çizgi yok
kırmızı " - "
turuncu " - "
sarı " - "
yeşil " - "
açık mavi " -normal mavi çizgi
lacivert " -yeşil "
mor " -çizgi yok