merhaba arkadaşlar sorum şu 128bit ekrankartı ile 256 bit ekranakrtı arasında fark olurmu film konusunda ve vgaile dvi arasında fark olurmu film konsunda filmler fullhd sorum budursaolun şuanki kartım 8500gt 1080p filmlerde güzel görüntü alamıyorumda
Ekrankartının 1080p Filmlere Etkisi
dvi ve vga fark yapar.özellikle monitor LCD ise.Ektan kartı 128 bit veya 256 bit olması bir şeyi değiştirmez ama bazı ekran kartlarında h264 yani hd videoları çözen yonga kart üzerinde oluyor ki yeni kartların çoğunda bu böyle.kart bu şekilde ise işlemci değil kart çözeceği için videoları makina daha az kasılır diyeyim.
Konu hakkında fazla tecrübem yok ama sorununuzun ekran kartından kaynaklanacağını sanmıyorum. DVI çıkışından daha kaliteli görüntü almanız gerekiyor.
Yalnız benim tahminime göre sizin o filmler için tam tatminkar görüntü elde edebilmeniz bakımından daha yüksek çözünürlüğe ihtiyacınız var gibi geliyor bana. Ama monitör de o çözünürlüğü desteklemiyor. Çünkü mesela 21.5 inç monitörler aynı çözünürlükte. Sizinki ise onlardan köşegen olarak 5 cm.den fazla bir genişliğe sahip ama çözünürlük aynı. Bir kumaşı bir yüzeye oturtmak için gererseniz bir noktadan sonra dokusu, delikli yapısı belli olmaya başlayacaktır. Belli olmaması için daha geniş kumaş gerekir size.
Bana kalırsa büyük monitörlerin çözünürlük düzeylerinin daha yüksek olması gerekiyor.
Yanılıyor da olabilirim tabi, konuya vakıf değilim.
FullHD görüntü için DVI yada HDMI gereklidir.
Analog çıkışta görüntü bozulması yaşanacaktır.
ekran kartında 128 bit ile 256 bit arasında çok fark vardır. video renderlanırken bit değeri ne kadar yüksekse işlenen görüntü o kadar fazla çekilen güç o kadar az olacaktır.
8500 GT den performans alabilmen için uygun kodek olmalı. Güncel kodek olmalı. Windows Media Player değilde Media Player Classic ve K-Lite Mega Codec ile daha performanslı videolar alabilirsin.
Özellikle LCD monitör ve Plazma,LCD,LED TV ye full hd aktarabilmen için DVI ile HDMI kullanmalısın.
Denediğim ve Test ettiğim için çok iyi biliyorum. Özellikle Analog(Mavi Çıkış) a takıp görüntü aktarırsanız bu
HD görüntü önce dijital den analoğa çevrilecek ekrana aktarılacak eğer ekran lcd monitör yada HD bir televizyonsa mecburen tekrar dijitale çevrilecek görüntü bozulacak.
yani full hd bir görüntü için hdmi yada dvi dan bağlamam gerek ? yani 128 ile 256 arasında fark var bana bi kart tavsiye edermisiniz ozaman marka olarak ati yi düşünüyorum bütçem 200 ytl film izliyicem oyunda oynıyabilirim ama konsol alıcam oyun için sadece film için bi kart tavsiye bekliyorum
Birşey dicem. senin kartında DVI varsa HD görüntüyü çok rahat oynatır.
Ben Notebookumda bile 1920 * 1080 P videoları rahatlıkla oynatıyorum. işlemci kullanımı %40 en fazla.
Ekran kartı go 7400 256 mb 64 bitlik bir kart. seninki benimkinden güçlü.
Eğer DVI çıkışı varsa kart alma.
http://www.nvidia.com/object/geforce_8500.html
bak:
Value-priced NVIDIA® SLI™-Ready GeForce® 8500 graphics processors areessential for accelerating the Microsoft® Windows Vista™ experience,powering Microsoft® DirectX® 9 and DirectX 10 games, and watching HDmovies on a PC.
Ama oyun oynayacaksan zorlanacak kart. Konsol alacağın için gereksiz.
Hayır olmaz ve de olmamalı tabi ki de fakat o ekran kartınızın iyi olduğu söylenemez o kadar, yeni bir ekran kartı ile daha iyi performans ve daha iyi çözünürlük elde edebilirsiniz.Furkan tecrübesiz konuşuyorsun yine. Çift çekirdek mezvusu vardır hatırlarsan... Buda ona benziyor az çok. Olmaz ve Olmamalı ne. düşüncenin arkasında durmalısın.Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 30 Eylül 2009 12:16
Furkan tecrübesiz konuşuyorsun yine. Çift çekirdek mezvusu vardır hatırlarsan... Buda ona benziyor az çok. Olmaz ve Olmamalı ne. düşüncenin arkasında durmalısın.Son çıkan 5870'e bakarak atıf yapmıştım serdar 256 bit çıkaramaları benim açındam hayal kırıklığı olmuştu neden acaba diye kendi kendime sorarken,acaba bir işie yaramazmı bu bit olayı derken bu patlamış oldu.
ATI hep 256 sınırına takıldı. onun işlemcisi kuvvetli ama ordan bakarsan ama nvidia gibi 448 bit yapsa varya nvidianın hali harap. gddr 5 ram ile nasıl hızlı haberleşir o zaman.
Ama her zaman sınıra takılıyor. Bit önemlidir. senin gibi bende hayal kırıklığı yaşadım. nvidia yine ezecek atiyi.
Edit: biti yanlış yazmışım.
LCD tv varsa ekran kartı al derim küçük ekrandan olmuyor görüntü net olmuyor çünkü benim lcd tv var ve hd ekran kartı aldım ati hd 4650 ful hd destekliyor 3 aydır kulanıyorum gayet memnunum
ATI hep 256 sınırına takıldı. onun işlemcisi kuvvetli ama ordan bakarsan ama nvidia gibi 484 bit yapsa varya nvidianın hali harap. gddr 5 ram ile nasıl hızlı haberleşir o zaman.Ya ama Bit olaya gerçekten kafa karıştırıcı bu arada 448 bit,8 ile 4'ü değişelim,Ati de 5870'in gtx 295'i geçememesi zaten oyunu baştan sen kaybettin yani dimi alakaya maydanoz oldun çok güçlü dedin dedin al sana ne fos sadece bunu derim ben Gt3** serisi çıktığı zaman millet NVİDİA ya hücüm edeceketir muhakkak 5870 Geldi geldide alan o kadar çok mu bilmiyorum daha tüm stoklar dolu bunla.Ama her zaman sınıra takılıyor. Bit önemlidir. senin gibi bende hayal kırıklığı yaşadım. nvidia yine ezecek atiyi.
Ya ama Bit olaya gerçekten kafa karıştırıcı bu arada 448 bit,8 ile 4'ü değişelim,Ati de 5870'in gtx 295'i geçememesi zaten oyunu baştan sen kaybettin yani dimi alakaya maydanoz oldun çok güçlü dedin dedin al sana ne fos sadece bunu derim ben Gt3** serisi çıktığı zaman millet NVİDİA ya hücüm edeceketir muhakkak 5870 Geldi geldide alan o kadar çok mu bilmiyorum daha tüm stoklar dolu bunla.Cidden saçma sapan konuşuyorsun ha. Şu konuştuğundan kime gönderme yaptığını çözene helal olsun.Alıntıdakini değiştirsene o kadar zekiysen. İşi tartışmaya götürüyorsun. Ya sus yada doğru düzgün konuş. nvidia daki bit sayını donanımla orantılı. Ati işlemci gücünü arttırıyor ama kart üzerindeki diğer donanımla arasındaki bağlantıyı düşük tutuyor.
Gtx 295 ile 5XXX serisini karşılaştırmak zaten mantıksızlıktır! directx 11 li kartın yapısıyla directX 10 lu bir kartın yapısı farklıdır. sen çık ferrari enzo ile ferrari spider ı karşılaştır gibi birşey oluyor. ikisi farklı. Bilgisayar bilen adamlar bunu yapmamalı. ATI bile test edip piyasadaki en hızlı donanım benim dememeli. DX 11 de zaten teksin ne bağırıp test yayınlıyorsun.
Arkadaşın konusunu oraya buraya çektin ha, yok 5870 yok GTX 295. Ya önerini yap yada sus. Ben çekiyor muyum o tarafa Bit in farkını söylüyorum konuyu lastik gibi değiştiriyorsunuz!
Cidden saçma sapan konuşuyorsun ha. Şu konuştuğundan kime gönderme yaptığını çözene helal olsun.Valla saçma sapan konuşmuyorumda Serdar sen iyice tartışma yaratmak üzeresin DX11 ile dx10 neden karşılaştırılmaz sadece grafikte karşılaştırılmaz,Fps oranlarından Tüm kartları geride bırakan 5870 Gtx 295' geçemiyor ben bunu anlatmaya çalışıyorum sende iyice yanlış anladın ha neyse bakalım öyle olsun ne diyim.Alıntıdakini değiştirsene o kadar zekiysen. İşi tartışmaya götürüyorsun. Ya sus yada doğru düzgün konuş. nvidia daki bit sayını donanımla orantılı. Ati işlemci gücünü arttırıyor ama kart üzerindeki diğer donanımla arasındaki bağlantıyı düşük tutuyor.
Gtx 295 ile 5XXX serisini karşılaştırmak zaten mantıksızlıktır! directx 11 li kartın yapısıyla directX 10 lu bir kartın yapısı farklıdır. sen çık ferrari enzo ile ferrari spider ı karşılaştır gibi birşey oluyor. ikisi farklı. Bilgisayar bilen adamlar bunu yapmamalı. ATI bile test edip piyasadaki en hızlı donanım benim dememeli. DX 11 de zaten teksin ne bağırıp test yayınlıyorsun.
Arkadaşın konusunu oraya buraya çektin ha, yok 5870 yok GTX 295. Ya önerini yap yada sus. Ben çekiyor muyum o tarafa Bit in farkını söylüyorum konuyu lastik gibi değiştiriyorsunuz!
gtx 295 doğal olarak geçer Furkan sen de :O
Çift gpu var.
bellek arayüzü yüksek 448 bit toplamda 896 bit e çıkıyor
karşılaştıralım dersen 5870x2 i beklemek daha mantıklı olmaz mı olur ;)
Ki 5870 tek gpu ile gtx 295 e ter döktürüyor cidden. yeterince tartışıldı bu konu.