İyi günler Arkadaşlar
Dün çok ilginç bir şey başıma geldi..2 aydan beri kullandığım eydsl programının raporlar seçeneğini gördüm..Tıkladım ve raporlara girdim...Raporlar gerçekten çok guzel günlük,haftalık,aylık,yıllık download ve upload miktarı analizleri ile en çok kota yiyen'den en az kota yiyene kadar bir sıralama gordum..1.sırada ekrn.exe diye bir program vardı.Daha onceden ısmını duymustum ama ne olduğunu bılmıyordum..Üstüne tıkladım ve eset no32nin bir uzantısı olduğunu gordum..2 ayda 14.31 gb kotamı yemiş..Buraya kadar biraz ilginç ama bundan sonrası daha ilginç..Örneğin ağustos ayında 4.8 Gb download yapmısım ve bunun 4.2 si ekrn.exe diye gozukuyor..Bu nasıl olabılır ki..İnternete çok giren birisiyim,video izliyorum,programlar falan indiriyorum..4.8 gelmesi normal ama bunun 4.2sinin ekrn.exe olarak gozukmesi beni çok şaşırttı..Normalde de durduk yere kota indirimi gozukmuo(anlık download ve upload eklentilerinde)..Şimdi sizlere sorum şu 1-Gerçekten ekrn.exe bu kadar download yapmısmıdır?Yapmıssa da benım downloadlarım nerde?
2-Yoksa eydsl programının yanlıslıkla firefoxdan yapmıs olduğum indirmeler yerine ekrn.exe'yi suclamasımıdır?
3-Eğer hiç bir yanlıslık yoksa eğer firefoxdan yaptığım downloadlar program da ne diye gozukmesi gerekir?Ki gozukmuyor..
Ekrn.exe(Eset) Ve Eydsl Karışıklığı
ekrn.exe girdiğin her sayfayı taradığı için indirmeleri de onun üzerine yazmış olabilir program.
Bende sildim programı fakat ekrn.exe mi indiriyor yoksa onun ustune mı yazıyor bılmıyorum bende ustune yazıyor dıye dusunuyorum ama?
Peki şimdi esetin yerine hangi antivirüsü kullanayım hangisini önerirsiniz?
Arkadaşım sen ESET'e birşey bulma... O kullandığın programı biliyorum ama muhtemelen ey ! dsl programından kaynaklanıyor...ESET'in hiç bir şeyi yoktur,olamaz da zaten...
Ama madem ücretsiz diyorsun avira kullan..
Ayrıca serial ile kullanmanla da bir alaksı yok.
Şimdi avirayı yukledim avirayı'da cok gosterıyor mb cınsınden ilginç olan o tabloda firefoxda var ama 400 kb falan gosterıyor.Bende şu kanıya vardım firefox download yaptığı halde eydsl antivirüs programlarının uzerıne yazıyor yoksa boyle bır sey olamaz....Demekkkı eset'tede bırsey yokmus fazla kota indirme söz konusu değil..boşuna sildik eseti :):):):):)