Herkese merhaba.
Konuyu açmamın sebebi kasamın eksoz fanından gelen dayanılmaz bir gürültü. Sorunumu şöyle anlatayım:
Kasayı ilk aldığımdan bu yana gürültülü çalışıyordu. Ben de çözüm olarak işlmeci fanı veya kasa fanı olarak kullanmak adına bu fandan aldım. Fanla gelen vidalar ne kasaya ne de fana uydu. Kasanın vidaları ise fan uymadı :) Bende bir kaç parça iple yerine sabitledim. Şu an sorunsuz çalışıyor.
Ama gürültü azalması yerine daha da arttı. Bilgisayar çalışır haldeyken fanı yuvasından söktüm. Baktım ki gayet sessiz çalışıyor. Yani kasadan gelen tüm gürültü eksoz fanın yuvasından dolayı.
Denediğim çözüm yöntemleri:
Fanı direkt olarak 5V kanalına bağladım.Fan hala 1100 RPM(normalde 2300 RPM) dönmesine rağmen Batman: AC oynarken az kalsın yanıyordu, kasaya dokunmak mümkün değildi. Fanı düzgün olarak bağlayınca ise PhysX ve tüm detaylar en üst seviyede GPU en fazla 70 C, CPU ise 58 C oluyordu.
Sistem gayet sessiz olmasına rağmen eksoz fan yuvasında ne varsa acayip bir gürültü çıkarıyor.
Fanın gürültüsünü anlayabilmeniz açısından kasanızdan yaklaşık 2,5 M uzaklaşın ve kulaklığı kulağınıza takıp sesi yarıya getirin. Bu durumdayken bile kasanın sesini rahatlıkla seçebiliyorsunuz. Sesten dolayı gelen baş ağrısı ise ayrı bir dert...
Sizlerden isteğim aklınıza gelen çözüm yöntemlerini önermeniz. Yardım edebilecek herkse teşekkürler.