Arkadaşlar imzamdaki sistemi kullanıyorum bilgisayar ortalama günde 4-5 saat açık ve bu ay 110 tl fatura geldi sizce normalmi?
elektirik faturası :S
- 1
- 2
İNTEL C2D 7300/ECS P43T-A2/SAPPHİRE TOXİC 4870 1GB/500 GB SEAGATE/AKASA ZEN 529 WATT/SAMSUNG 2233BW/4 GB A-DATA DDR2 800 MHZ..
110tl bence normal ... evde tek çalışan cihazın bilgisayar olmadığı düşünüldüğünde.
günde 1 saatten az oyun oynarım düşünsenize bide bunun yazı var.:S
elektrik faturası korkumdan torrent den film bile indiremiyorum..
Evde akü falan mı dolduruyorsunuz?:D
Benim bilgisayarım 7\24 açık elektrik faturası 40-50 arası geliyor senin 110 liralık faturanın sorumlusu bilgisayarın değil evde kullanılan diğer aletlerdir
Bence de bilgisayar o kadar elektrik faturası getirmez ya sayaç bozuk yada başka cihazlar var yüksek elektrikle çalışan.
eRRhanBenim bilgisayarım 7\24 açık elektrik faturası 40-50 arası geliyor senin 110 liralık faturanın sorumlusu bilgisayarın değil evde kullanılan diğersizteminizi yazabilirmisiniz..?
elektrik çekebilecek sadece termosifon var oda haftada 1 çalışır...
Normal bir bilgisayar standart çalışma senasında ortalama 250-300 watt eşlektrik kullanır. Yani 3 ampül kadar. Buradan bilgisayarın saate hatta kulllanımınıza göre ayda ne kadar elektrik harcadığını hesaplayabilirsiniz.
torrentle film indrdiğiniz zaman
Güç ayarlarından max. işlemci yükünü %50 veya altına çekerseniz(vista da) hacanan elektrik azalacaktır ya da diğer overclock programlarıyla da bunu yapabilirsiniz(özellikle xp kullananlar.
ses sisteminiz varsa kapatın. kullanılmadığında en çok elektriği o harcar.
ekran kartınız içinde aynı durum geçerli herhangi bir overclock programıyla hazır profil oluşturun oyun oynayacağınız zaman yüksek profili kullanırsınız. oyun oynamayacağınız zaman düşüğe alırsınız. ben unuturum diyorsanız düşük profili başlat menüsünün başlangıç klasörüne atın bilgisayar her başladığında otomatik olarak hız aşağı çekilecektir.
bunlar küçük tasarruf rehberleri...
pc nin ne kadar elektrik faturası yazdıgını gösteren bi program varmı varsa paylaşın lütfen yada mesaj sallayın bana
erdem barış arkadaşım sizteminizi buraya yazarsanız sevinirim.
Aynen klima,şofben,ütü,fırın,eski beyaz eşyalar elektiriği çok harcar.Bilgisayar elektiriğe bu kadar yük vermez bence.Yok veriyor derseniz.Edison diye bir proğram var.Buyrun http://www.microsoft.com/environment/edison.aspx içindeki bu kısma Product Download
Edison PC Power Management Software
tıklayın.Siteyi http://translate.google.com/translate_t?hl=tr# te çeviri yapabilirsiniz.(İçeriğini anlamak için .)
Ben o kadar OC felan ile uğraşırdım ben kalkarsam kardeşim otururdu PC ye günde en az 10 saat açık kalırdı. Ayda max 78 geldiğini hatırlarım sizin sayaç bozuk anlaşılan :))))))))
Benim izaadaki sistem günde minimum 8 saat hatta hafta sonları 2-3 gün hiç kapanmıyor uTorrent ve jdownloader sürekli çalışıyor artı oyunda oynarım günde en az bir iki saat, bunun yanında tv,buzdolabı,fırın,ütü,çamaşır makinası ki bizim afacanlar sağolsun günde en az iki kere açılıyor çamaşır makinası:)
evet bu halde en fazla 79 tl geldi.
bizim evde elektirik çekebilecek bir tek termosifon var acaba farkı o yaratabilirmi?
Yapsa bile bu kadar yapmaz
dextercanEvde akü falan mı dolduruyorsunuz?:İlahi ariel.Evet, elektrikli termosifon fazlasıyla güç harcıyor. Faturanız epey kabarık görünüyor. Hattınızı yada termosifonunuzu kontrol ettirin bence. Evde akü doldurmuyorsanız eğer. Heheh. koptum yav.
Son Düzenleme: piRe_ ~ 18 Mayıs 2009 21:11
Eğer elektirikli soba kullanıyorsanız normal ben tek başıma evde kalıyorum. Sadece buz dolabım, televizyonum, uydu reciverım, televizyonum, bilgisayarım ve elektirikli sobam var. ve kışın 135 lira fatura ödedim :) Sadece elektirikli soba yüzünden o olmasa 50yi geçmez mümkün değil. Yine çok pahalı ama Türki'ye de elektirik çok pahalı zaten herşey gibi :)
- 1
- 2