Arkadaşlar elektrik icat edilmeseydi şimdiki teknoloji nasıl olurdu?. Sizlerin yorumu benim şu aptalca merakımı giderebilecek mi acaba? :D Sevimli cevaplarınızı bekliyorum. Çünkü bu konu çok eğlenceli olacak...
Elektrik icat edilmeseydi...
- 1
- 2
En başta ampul yakamıyacaktık :D
Işık olmayacaktı
bu başlığı açamayacaktın mesela. keşke icat edilmeseydi dedim şimdi..
Bu kendi yüklediği avatar değil forumun avatarı inanmıyorsan bak.
Konuşma tarzınada dikkat et!!!
İnanın yemin ederim ki kötü bir amacım yoktu.Bu bir dizi avatarıdı bende beğendim avatarım yaptım ama bi sakıncası,zararı olduysa hemen değiştiririm.Bu forumda hğiçbir zaman kötü amacım yoktu ama olduğunu düşünüyorsanız bu foruma bir daha hiç girmem kurtulursunuz benden zaten ben istenmediğim yerde durmam.
Olabilir ama bu aralar geçmişini unutturmak için elinden geleni yapıyorsun k. bakma bi an sert çıkıştım galiba.
Elektrik icat edilmeseydi dünya nüfusu şu an 2 kat daha fazla olurdu.
bu oynayacak şekilde konamıyormu ? elektrik mecburen olucaktı ve o çalışan şeyler üretiyor zaten birde nasıl oluyorda kimse zehirlenmiyor karbonmonoksit'ten?
Arkadaşlar elektrik icat edilmeseydi şimdiki teknoloji nasıl olurdu?. Sizlerin yorumu benim şu aptalca merakımı giderebilecek mi acaba? :D Sevimli cevaplarınızı bekliyorum. Çünkü bu konu çok eğlenceli olacak...Sadece espri..
Eğer elektrik olmasaydı..
Şuan mum ışığında televizyon izleyecektik
MR_YAMYAM abim katılıyorum yorumuna elektirk olmasaydı milletin işi gücü çocuk yapmak olacaktıSon Düzenleme: Kapalı Hesap (200432) ~ 07 Mayıs 2012 03:24
elektriğin yokluğunun dünyayı çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum...
elektrik dışında kullanılabilecek enerji kaynakları var...bir şekilde insan oğlu elektiriğin yokluğu ile baş ederdi..
ama olumsuz yanlarından çok fazla etkilenirdik...mesela benzin kullanımı artabilirdi...benzinli bilgisayarlar :D
yada buhar gücüne abanırdık dünyanın dengesi iyice bozulurdu..
Doğada var olan bir şey için "olmasaydı" diye birşey söylenemez.
Doğadaki elektriğe birkaç örnek;
- Şimşek çakması, yıldırım düşmesi.
- Elektrikli yılan balıkları.
- Acı, soğuk, sıcak gibi her türlü duyu beyne sinirler vasıtasıyla elektrik akımı ile iletiliyor.
Sadece elektriğin günlük hayatta kullanılabilir hale getirilmesi ve üretilmesi kalıyor ki buda ergeç olacaktı zaten.
elektriğin yokluğunun dünyayı çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum...Benzini neyle ateşleyecektin?
elektrik dışında kullanılabilecek enerji kaynakları var...bir şekilde insan oğlu elektiriğin yokluğu ile baş ederdi..
ama olumsuz yanlarından çok fazla etkilenirdik...mesela benzin kullanımı artabilirdi...benzinli bilgisayarlar :D
yada buhar gücüne abanırdık dünyanın dengesi iyice bozulurdu..
Benzini neyle ateşleyecektin?Elektrikle (bujilerle) ateşlenen yanan motorlara içten yanmalı motor denir..
Ama birde dıştan yanmalı motorlar var...
Elektriğe fazla ihtiyac duymadan
İlk motor icad olduğunda sıkıştırma yöntemi ile benzini patlatıyorlardı sonrasında bujiler kendini gösterince sıkıştırma yöntemi sadece dizel araçlarda kullanıldı yani elektrik olmasa bile benzini sıkıştırma yöntemi ile yine ateşliceklerdi..Son Düzenleme: Kapalı Hesap (200432) ~ 07 Mayıs 2012 15:49
kesko'nun ekstra açıklaması için teşekkürler... elektrikle yapılabilecek o kadar şeyi elektirk olmadığı için benzin yada benzeri enerji kaynakları ile yapabilecek şekilde icatlar yaptık sadece benzini nasıl ateşleriz konusunda mı takıldık yani... çakmaklardaki çakmak taşına benzer bir sistemle bile arabalardaki benzini ateşlersin bu kadar dar görüşlü olmayın çocuklar :D
- 1
- 2