s.a arkadaşlar garip bir donanım sorunum var öncelikle bilgisayarımın özelliklerini veriyim
Anakart Adı :Asus P5P800 (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
CPU Türü :Intel Pentium 4 530, 3000 MHz (15 x 200)
İşletim Sistemi :Microsoft Windows XP Professional Sp3
Sistem Belleği :1280 MB (PC3200 DDR SDRAM) ( 2*512+256)
Görüntü Bağdaştırıcısı: NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB) (Asus V9520-X)
PSU : 400 Watt Everest Kasa
Sabit Diskler
1)Seagate Barracuda 7200.7 SATA NCQ 80817 80 GB
2)Western Digital WDC WD3200KS-00PFB0 320 GB
Optik Sürücüler
1) NEC DVD_RW ND-3550A
2) SONY CD-RW CRX320E
PCI Aygıtlar
1)Rockwell/Conexant SoftK56 Voice/Data/Fax/SpeakerPhone Modem
USb Aygıtlar
1) Microsoft Natural® Ergonomic Keyboard 4000
2) Alcor Multi Card Reader 5 in 1
Fare klasik PS/2
Sorunuma gelince bilgisayarın power tuşuna basınca bios ekranı gelmiyor. Harddisk çalışmaya başlıyor ışığı
yanıyor birkaç saniye sona sönüyor sadece board'ın mavi ışığı yanıyor fanlar çalışıyor. Fakat birkaç kere makina
çalışırken reset tuşuna basınca bios ekranı geliyor. Ya da elektriği komle kapatıp birkaç saniye sonra tekrar
basınca açılıyor.
Benim Denediklerim:
Önce board nanik mi diye RAM leri söktüm. Makineyi açtım bir kısa iki uzun öttü. Sonra ekran kartını çıkardım
tek ram ile makineyi açtım iki kısa öttü. Sanırım board'da bişey yok. Zaten olsa bas çek yapsam bile alet
açılmaz. Dedim 40 $ dolarlık kasa 2 optik sürücü 2 harddisk kaldırmıyomu acaba ? Arkadaşın High Power 400W Psu
söktüm evde taktım alet yine açılmadı ama amele gibi iki üç kere reset tuşuna baınca bios ekranı geliyor sonra
harddisk klasik bir şekilde windowzu açıyor. Sadece işlemci+ram+ekran kartı çalıştırdım yine açılmıyo. Canım
sıkıldı kopmle bir söktüp 2 hafta önce bir temizlemiştim zaten tozlanan yerleri üfledim. tekrar taktım hepsini
yok yine yok çalışmıyo. İlla birkaç kere reset yada power tuşuna basıcan. Böyle bir durumu daha öncede yapıyordu
ama tek tük artık sürekli yapmaya başladı elektriksel bir durum var ama çözemedim :( ... Bir önerisi olan
kardeşim var mı acaba ? Artık bilgisayarı sürekli açık tutuyorum sıkıldım bas-çek olayından :( Herhangi bir
donma yada başka bir sorunum yok tek sorun o bios ekranı açılmıyor siyah zımbırtı. ' dk önce bios update'de
yaptım ama bir işe yaramadı ... İşlemcinin sıcaklığıda 40-50 arası seyrediyor zaten macununuda yeni sürdüm
board'un sıcaklığı 25-30 arası... Okumak için zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.