Elektromanyetik tehlike tehdit ediyor!

CHIP Online
04-09-2008, 21:51   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Elektronik cihazları sıkça kullananlar tehdit altında: Peki bu tehdit nedir ve ne yapılabilir?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Elek ... it-ediyor_8359.html

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özen, elektronik cihazların, yaydıkları elektromanyetik enerji nedeniyle kullanılırken bazı kurallara dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Özen, yaptığı açıklamada, teknolojinin gelişmesiyle birlikte elektronik cihazların da insan yaşamında daha çok yer aldığına dikkati çekti. Günlük hayatta kullanılan cep telefonu, bilgisayar, televizyon, mikrodalga fırın gibi cihazların elektromanyetik enerji yaydıklarına dikkati çeken Özen, birbirinden farklı frekanslara sahip olsalar da bu cihazların insan bedeni üzerinde olumsuz etkileri olduğunu vurguladı.

"Cep telefonu çantada taşınmalı"
Elektromanyetik enerji yayan bu cihazların insan bedenine fazla yakın olmaması gerektiğine işaret eden Şükrü Özen, kişilerin en çok yanında bulunan cep telefonunun, cepte değil çantada taşınması gerektiğini söyledi.

Özen, dizüstü bilgisayarların da vücuttan uzak tutulması gerektiğini belirterek, "adı dizüstü bilgisayar olsa da dizüstünde kullanılmaması gerekiyor. Vücuda direkt temasının önlenmesi şart" dedi.


Tüm konu: Elektromanyetik tehlike tehdit ediyor!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Haberde geçen uyarılara ne kadar dikkat ediyorsunuz?

Fattur
06-09-2008, 02:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bu tip haberlere pek inanmıyorum :D

Özen, dizüstü bilgisayarların da vücuttan uzak tutulması gerektiğini belirterek, "adı dizüstü bilgisayar olsa da dizüstünde kullanılmaması gerekiyor. Vücuda direkt temasının önlenmesi şart" dedi.
---
puhahaha.
pantolana temas ediyor zaten direk vücüda değil :D:D:D