buna yardımcı olabilirm ancak bir sorun var. sana anlatacağım yöntemi bitirene kadar sen baştan format atsan daha iyi olur.
yazı kısa olcak ama yapması uzun. deneme alanı sanal işletim sistemi klonuyla çalışırmı? sorusuna cevap olarak yapıldı.
bu işlem için öncelikle kurulumu tamamlanmış yapısı itibarıylabios tarafından birincil disk kabul gören alanı belirlemen gerek. Bu genelde seçim oalrak yapılamadığı için diski formatta tek bir disk üzerinden yapılandıracaksınız.
yani HDD 250 gb ise 2 ayırmayın 2 ye ayrıksa birleştirin böylelikle 1. disk zorlaması geçerli oalcak.
Sanal işletim sistemine attığınız format kopyasını alabilmeniz için 2. bir disk üzerine format atmanız gerkir.
yani sanal işletim sisteminde çift işletim sistemi olmak zorundadır.
Formatı attıktan sonra ağ paylaşımıyla tüm dosyaları kopyalayabilmeniz için
* disk üzerindeki güvenlik adını sadece guest ve everyone kalacak şekilde düzenleyiniz.
* kopyalayacağınız kadar ana işlem ünitesinde bir bellek bekletiniz.
Buraya kadar olan alanda kopylamaya henüz geçmediniz. Bu alanda kopyalancak verilerin başında autoexec.bat olması gerkir. Bu şu demektir. birincil diskten yedek diske bir kopya alacağız ve bunu rasgele seçimle ele almış olacağız.
Şimdi diskin kopyasını alınız.
İçeriğe system32 içersindeki driver alanına giriniz ve bu alan hdd yi takacağınız bilgisayarın doanımıyla ilgili driversler, bir birine karışmayacak şekilde atınız klasörleyebilirsiniz.
Artık kopyalama bitti ve drivers işlemide bitti.
HDD ye bir açılış diski yapacaksınız. bunun için hdd yi birleştirdiniz ve dosya sistemi NTFS olarak bir büyün oalrak seçtiniz.
içersine dosyaları atınız.
kopylama bittiğinde tıpkı paylaşıma açtığınız dosyalarda yaptığınız gibi bu alanda da güvenlik sekmesine giriniz ve bu kez gues-everyone-administrator ve administrators alanları klalacak şekilde düzenleyiniz.
asla system izni verdirmeyiniz yada ana kullanıcı adında izin verdirtmeyiniz bu dısya kullanımında kısıtlama yaptırtacaktır.
artık diskiniz hazır.
bu disk ki sadece açılış anında cd nizi takıp onar diyerek başlangıç açılışını düzeleyip açabilirsiniz.
işlem için gerkli şartlar:
hdd üzerinde en az 10 gb boş alan
toplamda 20 gb lik alan
1 günlük bir süreç
güvenlik sekmesinde profesyonellik.
işletim sistemi içinde sanal bir işletim sistemi.
sanal işletim sisteminde 2 adet işletim sistemi
kopyalama yaparken TAM DİKKAT
Kullanılacak bilgisayarın donanımları hakkında bilgi.
ve
Baya bi sabır.
dediğim gibi bu sadece tes için yapıldı ve çalıştı. bunu yapmaktansa 39 dk de işletim sistemini kurmak daha iyi olacaktır.