yahu tamam elimizde o kadar chip dergisi var ama bunları nasıl saklıyorsunuz şahsen benim evimde onları saklayacak çok az yerim var 2002 den beri her ay üstüne bir dergi daha ekleniyor chip sağolsun workshopların pdfsini verdide onları gönül rahatlığı içinde dağıttım ve pdf sini verdiği diğerlerinide.. hem cdler de cabası. konu saptı ama özür dilerim...
elinizdeki en eski chip sayısı hangisi?
PoWeRdArKbeyler konun dısına cıkdık farkındamısınız.Bu arkadaşa elvis abisini örnek almış.
İlk şubat 2003 yılında aldım CHİP dergisini(hala duruyor o sayı) ondan altı ay öncede ilk bilgisayarımı almıştım(1999 yılında tanıştım bilgisayarla) Evde Chipten başka bir çok dergi var artık yer yetmemeye başladı, ama atmaya kıyamıyorum. Hatta "Tarayıcı alıp hepsini taratıp arşivlesem" diye bile düşündüm
Tarayıcıyla o kadar dergiyi taratman imkansız. Bence hiç düşünme bile; hayatından bezersin. Dergileri elden çıkarmak zorunda kalacaksın görünen o ki; zaten Chip pdf formatında eski dergileri verir ileride, sen de evdeki yükten kurtulursun.
elvis32Tarayıcıyla o kadar dergiyi taratman imkansız. Bence hiç düşünme bile; hayatından bezersin. Dergileri elden çıkarmak zorunda kalacaksın görünen o ki; zaten Chip pdf formatında eski dergileri verir ileride, sen de evdeki yükten kurtulursun.İnşallah! ama sanmıyorum çünkü bu pdf konusu uzun zamandır gündemde ama workshop ve çok eski sayılar dışında daha birşey verilmedi(bildiğim kadarıyla)zaten diğer dergilerdede böyle bir şansım yok örneğin Focus dergisi sayılarını hiç atamam -zaten bende olmayan 96-97 yılına ait sayılarını görsem bile hemen alıyorum- sonuçta hepsinin içindeki bilgi ve insan o bilgileri yakınında bulundurmayınca sanki cebinden büyük miktarda para çaldırmış gibi bir eksiklik hissediyor[8)]
Şimdi baktım, bendeki ilk say da Kasım 2000 :) Ne varmış bu Kasım 2000'de ya :))
belki kasım 2000 de güzel konular vardır:):):):):)
(chip te her zaman güzel konular oluyo ama...:):):))
bu sahada teknoloji o kadar hızlı değişiyorki 6 ay öncesinin dergisi sanki yıllar öncesine aitmiş gibi geliyor insana.
Mahmut Bey, En Eski Sayı Sizde Olmayacak ta Bende mi Olacak.
Bendeki En Eski sayı Eylül 2001. Derginin Tamamını Arşiv Yapmak İsterdim. Ama Elimdekilerle Bile Başa Edemiyorum. Yaklaşık 5 Senelik Arşivim Var. Kütüphane doldu taştı. Sadece CHİP dergisi olsa neyse, Ama Diğer Dergilerinde arşivi var. Bazen aradım bir şeyi bulmak ta zorlanıyorum. Bir Ara Chip Dergisi Eski Sayılarını PDF Formatında veriyordu. Bizde Yavaş Yavaş Kütüphane de olan eski Sayıları boşaltmaya çalışıyorduk. Ama artık O da yok. Ne Yapalım Kaderimiz Böyleymiş. Dergiler Bir Ömür Boyu Boğuşacağız herhalde.
değerli editörler..!
eski sayıların PDF formatında olması gerçekten okuyucularımızın genel bir ihtiyacı haline gelmiş.bu sebeple sizden gerçekten rica ediyoruz eski sayıları bir cd de toplayıp yeni chip sayısında ek olarak verin...çünkü dergilerin ağırlığından kitaplıklarımız zor durumda.. :)))
10. yıl sebebiyle verilmişti. Ama her sene yenilenmesi daha iyi olurdu tabii ki.
2002 haziran var tabi o zamanlar bilgisayara yeni yeni alışıyodum:D...
elvis3297 Kasım... O zamandan bu zamana her ay eksiksiz Chip dergisini alırım, yıllardır benle beraber, artık bir alışkanlık oldu benim için, özel bir yeri var bende.Elvis burda soylemiştin.Aynı konu içinde.Konunun sadece başlık ve son sayfasını okudun herhalde.
ufuksevet kardeşim haklısın, konu yeni sandım yazayım dedim, uyardığın için sağol :)elvis3297 Kasım... O zamandan bu zamana her ay eksiksiz Chip dergisini alırım, yıllardır benle beraber, artık bir alışkanlık oldu benim için, özel bir yeri var bende.Elvis burda soylemiştin.Aynı konu içinde.Konunun sadece başlık ve son sayfasını okudun herhalde.
Demekki burada en yeni alan benim.
Ocak 2007 O zaman bayram harçlığımla mı ne almıştım ondan beri alışıklık oldu
Ocak la son sayıyı kıyaslıyorumda neler değişmiş:)
Sizde deneyin ilk sayınızla son sayınızı karşılaştırın.
ilk 2006 ekim yanlış hatırlamıyorsam...
ama aldığım ilk sayıda 10 yıllık arşiv vardı.
arşivin ilk sayısını sayarsak 1996 şubat(olması lazım)