iyi günler dostlar, bnm eski bir masaüstü var,eski ama canavar hala sorunsuz çalışıyor, ben bunla arada oyun falanoynuyorum, pes 2008 ve nfs carbon falan... şimdi pc eski olduğu içindedimki hangi donanımını değiştirebilirimde hem makul hemde fazlamasraf olmadan pc yi azda olsa hareketlendirebileyim...
sistemim şudur ;
ASUS P4C800-E Deluxe 875P
P4 2.8GHZ HT
DDR400 512MB KINGSTON
MSI FX5700 Ultra'da 128MB AGP8X
Ben dedimki bu pcye 1gb kingston ddr 400 ve ATI HD 3650 takviyesi yapayım, sizce güncel oyunları bir nebze olsada kaldırırmı???
Alcağım parçalar
http://www.hepsiburada.com/sapph ... ctId=bd52445#tablnk
http://www.hepsiburada.com/kings ... 7&productid=bd60164
200 TL masraf değermi değmezmi? yada nedersiniz?
Emektarda Biraz Oyun Keyfi İçin
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Yıllanmış Üye
467 mesaj
hocam bence sen o sisteme boşuna masraf yapma üzerine biraz daha koy yeni br sistem topla bence ama yok illa bu sistem olacak dersen tabiki alacağın parçaların oyunlara muazzam seviyede denilebilecek bir katkısı olacaktır özellikle ekran kartının umarın yardımcı olabilmişimdir
değer ama güncel oyunları işlemciniz çok düşük kalır oynayamazsınız yerinizde olsaydım önce anakartımım değiştirirdim çünki,
1- ramları en fazla 400mhz destekliyor buda çok yetersiz
2-o dediğiniz takviyeleri yapmanızın yararı olur ama işlemciniz düşük kaldığından tam performans alamazsınız işlemcinizi yeni nesil işlemcilerle değiştirebilmeniz için anakartın değişmesi gerekir
OP Taze Üye
6 mesaj
değer ama güncel oyunları işlemciniz çok düşük kalır oynayamazsınız yerinizde olsaydım önce anakartımım değiştirirdim çünki,yani dostum sonuç olarak, yeni güncel bir anakart,yeni güncel bir işlcemci yeni güncel bir ekran kartı vede uygun ram, sonuç olarak 4 bileşenden yeni bir kasa yarat diyorsun, sanırım doğrusuda bu zaten, eski eskide kaldı,ya temiz bakıp klasik olarak kullanacaksın(upgrade yapmadan:)),yada yeni bir mainboard ve güzel uygun güçlü bileşenlerle şahlandıracaksın:)
1- ramları en fazla 400mhz destekliyor buda çok yetersiz
2-o dediğiniz takviyeleri yapmanızın yararı olur ama işlemciniz düşük kaldığından tam performans alamazsınız işlemcinizi yeni nesil işlemcilerle değiştirebilmeniz için anakartın değişmesi
OP Taze Üye
6 mesaj
Kardeş sen güzelce bütçe yap şöyle 700/800 lira cıvarı o zaman çok iyi bir sistemin olur.2005 e kadar tek tek işlemci anakart vs marka model bilir ilgilenirdim,yaş büyüdü,30 a dayandı, zaman değişti uzak kaldık donanım bilgisinden ,hernekadar notebookumuz olsada ,masaüstü vazgeçilmezimizdir... şimdi bakıyorumda son yıllarda donanımlar hızla gelişmiş .... en son 512 ddr400kingston la bıraktığım günler şimdilerde ocz 6b ddr3 2133mhz 3x2gb lere kadar gelmiş