eMule-NetLimiter ortaklığı-Sorun

Diablotical
17-02-2008, 16:58   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
593 mesaj

Selam arkadaşlar.Birkaç kez başıma gelmiş ve kendi kendine zamanla kaybolan bir sorunum var.
Kullananlar bilir emule nekadar verirsen okadar alırsın sistemi üzerine kuruludur.Yani uploadı kısarsanız download ona oranla azalır.
Ama NetLimiter adındaki program emule ile iyi bir ortaklık içinde internet trafiğini kontrol etmenize imkan sağlar.Uploadı nekadar kıssanızda normalde emule bunu pek sorun olarak görmez ve download hızına ellemez.7/24 emule si açık birisi olarak kredim baya fazla ve internetimin sınırlarını zorladığını söyleyebilirim.
Sorunuma gelince yeni aldığım pc ye emule+netlimiterı herzman ki gibi yükledim.1 hafta kadar sorunsuz çalıştılar ve sonrasında emule arama yapmamaya başladı sorunu çözemedim ve emuleyi silip yüklemek kaldı tek çözüm.Arama problemi ortadan kalktı ancak bu sefer NetLimiterdan uploadı kıstığımda emule bundan etkilenmeye başladı ve downloadı kısmaya başladı.Normalde olmaması gereken bi durum ama bikaçkere başıma geldii için bilenlerden yardım istiyorum.Bir çözümü varmı bu sorunun.
Arama yapmamasının nedeni nedir bunuda araya sıkıştırıp cevaplarsanız sevinirim.teşekürler

Son Düzenleme: Diablotical ~ 17 Şubat 2008 17:03
Diablotical
18-02-2008, 00:02   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
593 mesaj

arkadaşlar cevap yokmu lütfen ihtiyacım var buna interneti fena yavaşlatıyor uploadın çok olması!!!!
şu anda 96 kbps ile indirip 15 le upload ediyor şu anda 15 yerine 3 le gönderiyor olmam gerekirdi :(

Diablotical
23-03-2008, 18:54   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
593 mesaj

1 ay oldu ama hala bi cevap yok.:)
emule pek tutulmuyor galiba bu forumdakiler arasında:)

huso_46
31-07-2008, 15:10   |  #4  
Taze Üye
7 mesaj

aramalarını kad ağı üzerinden yaparsan tatmin edeci sonuçlara ulaşırsın.
1 yıldır emule kullanıyorum ve şimdiye kadar aratarak birşey indirmedim sana tavsiyem sharethefiles veya divxplanet teki edk2 aramalarını kullanman böylece indir şey süpriz olmaz. emule resmi sürümü kullanıyorsan divxplanetin forumundan veya emuleturk adresinden ayarlarını değiştir.hızın hemen arttığını görürsün. 1mb internetin varsa upload 17kb download sınırsız yap.
birde ipfiltresini güncelle çünkü çok sayıda sahte sunucu var sunucu güncellemelerinide server.met adresinden yap
bütün problemlerin çözülür sanırım.

uGuR.uK
31-07-2008, 15:52   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

netlimiter'da emule'den hicbi sorun yasamadım, yavaslamalar port ayarlarından olabilir, actıgın portları bi kontrol et. ayrıca arama icin baglandıgın sunucularıda yenile, gerekirse yeni sunucular eklemeyi dene.